Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 
Patronii Costin Mincu, Alin Anastasescu și Cătălin Gancea, dar și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu, au produs catastrofa de la Clubul Colectiv

Piedone nu-şi reproşează nimic! Se consideră acoperit de acte!

Infernul Colectiv. Trei patroni, Costin Mincu, Alin Anastasescu și Cătălin Gancea, s-au aliat cu lăcomia, corupția, neglijența, inconștiența și neprofesionalismul autorităților plătite gras ca să ne protejeze de astfel de evenimente tragice. În loc de servicii civilizate, primarul Cristian Popescu Piedone și funcționarii săi au frânt destinele unor tineri nevinovați.

Piedone sec 4 (11)
Piedone, fără supărare, dar are ceasul mai mare decât mintea

Primarul Piedone este vinovat

Citeste si: Primarul Sectorului 4 poate fi încadrat la ucidere din culpă, așa cum rezultă din documentele prezentate chiar de el opiniei publice 

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4 le-a dat autorizaţie de funcţionare proprietarilor Clubului Colectiv fără ca aceştia să aibă aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, conform legii. Am aflat asta chiar de la şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, Raed Arafat, pe care vicepremierul Gabriel Oprea îl îmbrâncea din faţa camerelor de luat vederi în noaptea infernului în care au murit arşi de vii 27 de tineri. Voia să spună şi el ceva la microfon: „Mâine dimineaţă la ora 7.00 facem comandament”. A fost singura propoziţie pe care a repetat-o de fiecare dată când jurnaliştii se îndreptau spre doctorul Arafat să afle date noi despre victime.

Piedone sec 4 (9)
Ce am scris mai sus se confirmă și în această fotografie. Ceasul, mintea, Piedone

Ponta: Verificaţi la maximum!

Premierul Victor Ponta a revenit şi el intempestiv în ţară, de al un summit din Mexic unde – coincidenţă! – avea loc Marele Premiu de Formula 1. A convocat rapid o şedinţă de Guvern sâmbătă – la care au lipsit mai mult de jumătate dintre miniştrii, fără să se deranjeze în weekend -, pentru a decreta trei zile de doliu naţional. Pesemne fusese convins de subalternii din ţară că situaţia este catastrofală şi – aşa cum a declarat astăzi Raed Arafat -, numărul celor 30 de morţi se va dubla. În spitalele din Bucureşti sunt 143 de răniţi din care 90 „în stare foarte gravă şi critică”, potrivit ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care face zilnic turul spitalelor şi anunţă cine a mai murit.

Cu heirupismul caracteristic autorităţilor în situaţii de criză, Copilotul Ponta le-a ordonat ministrului de Interne, Gabriel Oprea, şi secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, să verifice „la maximum” cluburile şi barurile din toată ţara. “Săptămâna viitoare să veniţi rapid cu un plan de verificare în toată ţara, pentru că eu cred că nu e un caz izolat, cred că sunt o mulţime de asemenea localuri, baruri, care, dacă le verificăm… Bun, ştiu că primăria le autorizează, eu vreau să le verificaţi dumneavoastră că la nevoie noi suntem cei care intervenim, nu primăria, şi vreau să veniţi săptămâna viitoare, Ministerul de Interne, exact cu planul cu fiecare asemenea loc în care se întâlnesc oameni şi există aceste situaţii”, a spus Ponta.

Piedone sec 4 (10)
Reclama e sufletul comerțului, dacă ai suflet. Nu e cazul lui Piedone. El merge înainte și peste cadavre

Piedone, inocent

În noaptea incendiului, primarul Piedone a venit şi el la locul catastrofei, dar nu să dea o mână de ajutor, ci să asigure presa că proprietarii clubului aveau toate actele în regulă. Cu o mină importantă – aşa cum ne-a obişnuit de pe vremea când şi-a consacrat numele „Piedone” (ulterior trecut şi în buletin) ca şef al Direcţiei Inspecţiei de la Primăria Sectorului 6, când băga spaima prin precupeţele din piaţă şi le arunca roşiile de pe tarabe -, primarul s-a răstit la aghiotant: „Dă-mi staţia!”. A cerut apoi „în direct”, pentru televiziuni, datele de la primărie referitoare la firma cu pricina.

Am aflat, astfel, că SC Club Colectiv SRL din Str. Tăbăcarilor nr. 7 a primit autorizaţie de funcţionare de la Primăria Sectorului 4 în 14 ianuarie 2015. Primarul a spus că inspectorii primăriei au făcut cel mai recent control „acum 10 zile” şi au constatat că acestui club îi lipsea personalul calificat.

autorizatie_39365400
Documentul lui Piedone care îl înfundă, nu-l disculpă 

„Nu e vorba de nicio neregulă, nu am nimic să-mi reproşez”

Cu tupeu, Piedone a tranşat rapid subiectul: “Nu e vorba de nicio neregulă, nu am nimic să-mi reproşez. Avea (clubul – n.r.) autorizaţie de la primărie. Ele (autorizaţiile – n.r.) se dau numai pe baza declaraţiei pe propria răspundere. Avem la dosar toate actele, am îndeplinit toate normele legale de eliberare a acordului de funcţionare (…) Legea Poliţiei locale spune că pentru eliberarea acordului de funcţionare trebuie să avem acordul locatarului, contractul de închiriere, titlul de proprietate, datele de identificare de la Registrul Comerţului. Locatarul dă declaraţie pe proprie răspundere despre ce activitatea pe care trebuie să o desfăşoare. Acordul de funcţionare însumează toate acordurile de la toate institituţiile”.

Edilul a continuat în acelaşi stil agramat: “Ulterior, inspectorii mei, în raza de activitate şi competenţă îşi verifică. Eu nu pot să verific, de exemplu, dacă există extinctoare, nu pot să verific dacă îndeplineşte normele igienico-sanitare sau dacă are acest acord de funcţionare sau este înregistrat la Registrul Comerţului cu declaraţia pe proprie răspundere sau dacă are muncă la negru, noi putem sesiza ulterior organele abilitate. Cum am fost, de exemplu, şi noi am găsit cu 10 zile în urmă activitate cu personal necalificat”, a adăugat el, fără să poată spune cât a fost amenda.

acord_06201600
Piedone crede că și acest document îl acoperă

În opinia sa, o problemă ar fi “programul inspectorilor”, pentru că toate cluburile au activităţi pe timp de noapte iar primăria “îşi închide porţile la orele 16:30”.

“Noi, primăria, la controlul pe care l-am efectuat, l-am făcut până în orele 16:30, unde noi am verificat efectiv actele, într-o încăpere goală şi ni s-au pus la dispoziţie documentele”, a declarat el.

Piedone nu îşi pune problema că a dat autorizaţie fără ca solicitanţii să îi fi prezentat avizul de la Mediu şi de la Pompieri. El ştia că spaţiul respectiv, de peste 400 mp, căruia i s-a schimbat destinaţia din sala de prese a fostei fabrici „Pionierul”, are o singură uşă de acces şi nu va putea primi în veci ok-ul Pompierilor. Există doar declaraţia pe propria răspundere în care unul dintre administratori arată ce activitate va desfăşura în acel spaţiu (vezi document la finalul articolului).

De altfel, după ultimul control făcut de inspectorii de la Poliţia locală – care nici ei nu s-au sesizat că acest club nu are nici avizele respective – au dat amendă pentru muncă la negru, pe care însă nu a sesizat-o mai departe Ministerului Muncii – lucru confirmat de ministrul Rovana Plumb.

Piedone sec 4 (8)
Cristian Popescu Piedone, un primar cu priză la public

Procurorii l-au căutat la documente pe Piedone

Raed Arafat a spus foarte clar: „La nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă nu există nicio solicitare, niciun document că ar fi fost emisă vreo autorizaţie pentru desfăşurarea activităţilor în locaţia respectivă. Faptul că avea numai o singură ieşire înseamnă că nu trebuia să primească autorizaţie”.

Astăzi, procurorii Parchetului General care fac ancheta de ucidere din culpă au ridicat documentele de la Primăria Sectorului 4 – singura instituţie care a dat autorizaţie de funcţionare clubului. Anchetatorii au cerut istoricul fiscal al clubului.

Sectorul 1 a intrat în vrie

Hodoronc-tronc, Primăria Sectorului 1 anunţă astăzi că „Poliția Locală Sector 1, prin Direcția Inspecție, demarează, începând din această seară, controale de amploare în toate cublurile din această zonă administrativă. Cu această ocazie, inspectorii Primariei Sectorului 1 vor verifica dacă societățile care administrează cluburile respectă avizele care stau la baza emiterii autorizației de funcționare”. Aşadar, şi acolo se verifică dacă există avizele în baza cărora primarul a dat autorizaţiile!

costin mincu
Costin Mincu, 36 ani,  mai are la activ alte două cluburi făcute scrum

Patronii, 3 tineri. Unul a mai avut cluburi care au ars

Dar să vedem cine sunt proprietarii clubului Colectiv, înfiinţată în 6 octombrie 2014, cu doar 5 angajaţi. Acţionarul principal este Alin Anastasescu (47%), iar ceilalţi sunt Paul Cătălin Gancea – 30% şi Costin Mincu – 23%. Acesta din urmă a mai avut un club care au ars. Este vorba despre „Elefant”, celebru în Centrul Istoric al Bucureştiului. De asemenea, el a deţinut o terasă în Vama Veche, care a ars – se pare însă că i-a dat cineva foc.

catalin gancea
Cătălin Gancea, 28 ani, se crede invincibil

Potrivit site-ului oficial, clubul are capacitatea maxima de 100 de persoane. Cu toate acestea, vineri noapte, in momentul producerii tragediei, in local se aflau nu mai putin de 400 de oameni. Afacerea mergea bine, pe site-ul Colectiv sunt antamate evenimente – concerte, spectacole de lansări de albume etc. – până în 6 decembrie.

1 alin anastasescu
Alin Anastasescu, 28 ani, s-a jucat cu moartea și a pierdut

Omor calificat

Parchetul General a deschis un dosar penal pentru omor calificat şi distugere calificată, astfel că cei trei riscă ani grei de închisoare – de la 15 la 25 de ani sau închisoare pe viaţă, având în vedere numărul mare al victimelor.

Dar a-i pedepsi numai pe ei, fără a-l trage la răspundere pe principalul vinovat, primarul Cristian Popescu Piedone, care i-a autorizat să funcţioneze ilegal, ar fi o mare eroare a anchetatorilor.

Dosarul este prea serios pentru a nu ţine asupra lui toate privirile. Iar ministrul Oprea, el însuşi într-o anchetă penală (deocamdată in rem) pentru poliţistul mort în coloana sa oficială pe care o folosea abuziv, este pus acum într-o situaţie cel puţin incomodă. În 2 septembrie, Oprea anunţa că Piedone va candida la alegerile locale de anul viitor pentru un nou mandat, din partea UNPR. Piedone nu s-a înscris încă în partid, pentru a nu-şi pierde funcţia de primar. Dar a spus de mult adio Partidului Conservator, după ce „dom’ profesor” Dan Voiculescu-Felix a intrat „la răcoare”.

piedone bicicleta
Piedone a rămas  fără permisul cu toate categoriile

Dosarul permisului auto, la sertar

De data asta Piedone nu mai poate scăpa, după ce în urmă cu 6 ani părea să aibă soarta pecetluită: a fost descoperit în lotul celor 22 de persoane care au obţinut fraudulos permisul de conducere în Curtea de Argeş. Piedone, care avea pe atunci 140 de kg, a susţinut într-o singură zi 5 probe practice pentru permisul auto, printre care cea pentru autoturism, motocicletă, camion şi TIR. La grămadă. S-a aflat totul în 19 iunie 2008, când unul dintre examinatorii săi, agentul Aurelian Rădoi, a fost arestat în dosarul numit de jurnalişti „Fabrica de permise”.

Abia peste un an, în 25 mai 2009, prefectul judeţului Argeş, Marcel Proca, a semnat ordinul de suspendare a permisului primarului orgolios, invocând nerespectarea procedurilor în obţinerea vizei de flotant de către Piedone, în comuna argeşeană Priboieni.

“Din cercetările noastre rezultă că Popescu Cristian Victor Piedone, primarul sectorului 4 al Capitalei, a obţinut viza de flotant în data de 27 septembrie 2007, figurând că ar fi stat la cetăţeanul Constantin Grigoroiu, dar din informaţiile noastre lucrul acesta nu s-a întâmplat, iar la puţin timp după obţinerea vizei, în data de 19 octombrie 2007, a susţinut examen pentru obţinerea permisului de conducere la toate categoriile, examen pe care l-a promovat. Astăzi (n.r. – luni) am semnat alte opt ordine de suspendare, astfel încât, în acest moment, există 329 de permise suspendate, iar la Poliţia Argeş au fost depuse 57 de carnete de conducere pe care noi le suspectăm că ar fi fost obţinute în mod fraudulos”, declara prefectul Marcel Proca la acea dată. Primarul Piedone şi vicepremierul Oprea au cel puţin o latură comună: megalomania.

Declarația în baza căreia primarul Piedone a dat Autorizația de Funcționare

Download (PDF, 360KB)

Iată cu ce s-a blindat Piedone. Aici…

1K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv