Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:
Episodul 8. Ingineria financiară “ELCEN & RADET: Tunul lui FIREA!” este plimbată prin Senat

Ședința de plen a Senatului a fost suspendată, din lipsă de cvorum. OUG 61 privind ELCEN, trimisă la comisii

Ședința de plen a Senatului, convocată în sesiune extraordinară, a fost suspendată, marți, din lipsă de cvorum – numai 58 de senatori fiind prezenți din minimum 69.
Dar lipsa cvorumului nu l-a împiedicat pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să anunțe că 9 ordonanțe de urgență aprobate în 4 august – între care și OUG nr. 61/2017 privind trecerea ELCEN la Primăria Capitalei – și primite de la Guvern au fost trimise la lucru în comisii.

“Cvorumul legal de lucru nu este îndeplinit. (…)

Constatând că convocarea Senatului s-a făcut conform prevederilor constituționale, ședința de Birou permanent a fost statutară, ne-am îndeplinit obligația pe care o aveam în Constituție prevăzută de art 115.

Constatăm că nu suntem în cvorum și având în vedere repartizarea către Comisiile de specialitate a proiectelor de lege pentru aprobarea ordonanțelor, Comisiile vor putea să lucreze, noi nu avem de făcut decât să ridicăm ședința.

Vă mulțumesc pentru prezență”, le-a spus Tăriceanu celor prezenți în plenul Senatului.

Inculpatul Tăriceanu, președintele Senatului

Tăriceanu a invocat două articole din Constituție: art 66, alin 2 și 3 referitoare la procedura de convocare a sesiunii extraordinare și art 115 alin 5 privind obligația Camerelor sesizate ale Parlamentului de a convoca sesiunea extraordinară în cazul în care Guvernul emite OUG pe perioada vacanței parlamentare.

Cât privește cvorumul de la Biroul Permanent, Tăriceanu s-a ferit să spună că acesta a putut fi întrunit numai după ce l-a pus la socoteală și pe Adrian Țuțuianu, în mod ilegal, pentru că acesta a devenit ministru al Apărării și nu mai face parte din BP.
Iordache, altă belea!

La Camera Deputaților, unde Liviu Dragnea i-a delegat în urmă cu o zi lui Florin Iordache atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților, acesta din urmă s-a comportat scandalos!

Iordache anunțat cu nonșalață că discuția telefonică pe care secretarul Biroului Permanent (BP) a avut-o în urmă cu o zi cu membrii acestui for, ține loc de cvorum pentru stabilirea datei și orei la care este convocat plenul Camerei.
Dragnea și guvernul pe care l-a decapitat pentru că nu i-a ascultat ordinele!
Ordonanțele de urgență emise de Guvern au fost repartizate comisiilor

“Deci în temeiul celor două articole la care am făcut referire, Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară în data de 8 august 2017 de către Biroul permanent care a ținut ședință marți la ora 14,00. În ședința de Birou permanent am hotărât ca actele normative emise de Guvern, un număr de 9 ordonanțe, să fie repartizate Comisiilor permanente”, a spus Tăriceanu.

9 OUG pe ordinea de zi, cu termen de discuție în comisii până la sfârșitul lui august. Unde e urgența, dacă Parlamentul se întrunește în sesiune la 1 septembrie? Evident, urgența este evitarea dezbaterii transparente a acestor acte normative! Iar cele 9 ordonanțe, printre care și cea privind ELCEN, vor fi aprobate “pe repede înainte”!

Președintele Senatului a menționat, în plen, cele nouă acte normative repartizate de Biroul permanent comisiilor de specialitate, care se vor pronunța prin aviz până pe 29 august sau prin raport până pe 31 august.

OUG 61 privind transferul ELCEN la Primăria Capitalei a intrat în dezbatere la Senat – prima cameră sesizată, urmând ca forul decizional să fie Camera Deputaților.
  • Proiect de lege pentru aprobarea OUG 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule
  • Proiect de lege privind aprobarea OUG 53/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.53/2003 – Codul muncii
  • Proiect de lege privind aprobarea OUG 55/2017 pentru modificarea și completarea OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor
  • Proiect de lege pentru aprobarea OUG 56/2017 privind completarea art. II din Legea nr.152/2017 pentru aprobarea OUG 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare
  • Proiect de lege privind aprobarea OUG 57/2017 pentru modificarea și completarea art.2 din Legea nr.406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român
  • Proiect de lege pentru aprobarea OUG 58/2017 pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr.266/2008
  • Proiect de lege pentru aprobarea OUG 59/2017 privind modificarea si completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu
  • Proiect de lege privind aprobarea OUG 60/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
  • Proiect de lege privind aprobarea OUG 61/2017 pentru aprobarea unor măsuri privind mandatarea Ministerului Energiei pentru transferul unor pachete de acțiuni deținute de către statul român la societățile producătoare de agent termic la unitățile administrației publice locale în vederea înființării și organizării serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat.

În acest context, vă invităm să citiți și…

Dragnea și Tăriceanu convoacă de formă Parlamentul, pentru câteva ore, ca să ia NOTĂ de dorința lui FIREA și să dea o pseudo-legalitate OUG privind “tunul” ELCEN!
16 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv