Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 

Teroare la Paris: 129 de morţi în 6 atacuri armate. Franţa a impus controale la frontierele terestrele

Vineri seara, în mai multe locații, teroriștii au dezlănțuit iadul în Paris. Pentru Franța este 11 septembrie. La 7 luni de la atentatul din redacția „Charlie Hebdo”, francezii retrăiesc coșmarul atentatelor. Din primele informații rezultă că au avut loc 6 atacuri armate. S-au înregistrat explozii în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical Franța-Germania, și o luare de ostatici în sala de spectacole Bataclan. Sunt 129 de morți și 352 de răniți, 99 “în stare de urgenţă absolută”. Președintele Francois Hollande, prezent la meciul de fotbal, a fost evacuat și a declanșat starea de urgență.

CTvwKaJW4AAiDWG
Harta cu zonele unde au lovit teroriștii 

UPDATE ora 20:45:  Ultimul bilanţ a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi, a anunţat procurorul general din Paris, Francois Molins, într-o conferinţă de presă.

“La această oră, deplângem moartea a 129 de persoane. Este un bilanţ provizoriu şi evolutiv, ţinând cont de numărul important de răniţi: 352 de persoane sunt rănite, dintre care 99 în stare de urgenţă absolută“, a precizat Molins.

Opt terorişti au murit – 7 kamikaze. Ei aveau automate Kalaşnikov şi centuri cu explozibil.

UPDATE ora 14.00: MAE informează că doi români (soţ şi soţie) au fost ucişi în atentatele de la Paris. De asemenea, o româncă a fost rănită uşor. 

UPDATE ora 12.00: Avioanele circulă normal, cu câteva întârzieri de până în o jumătate de oră, generate de controalele mai riguroase. Trenurile naţionale şi internaţionale îşi menţin programul. Circulaţia cu metroul a fost reluată în Paris pe toate cele 14 linii, fiind închise doar 11 staţii din jurul pieței Republicii, unde s-a produs vineri seară o mare parte a atentatelor. Opt linii de autobuz au fost suspendate în capitala Franţei.

UPDATE ora 11.20: Cele mai recente date arată că este vorba despre cel puţin 128 de morţi şi 200 de răniţi, dintre care 99 în stare critică.

UPDATE ora 10.40: “Preşedintele François Hollande a dispus reintroducerea urgentă a controalelor la frontiere”, a transmis Palatul Elysée, corectând declaraţia şefului statului făcută azi-noapte, privind închiderea graniţelor.

UPDATE ora 4.40: Cu trei săptămâni înainte de primul tur alegerile regionale prevăzut la 6 decembrie, Partidul Socialist al lui François Hollande, formațiunea Republicanii a fostului președinte Nicolas Sarkozy și Frontul Național condus de Marine Le Pen au anunțat suspendarea campaniei electorale.

UPDATE ora 4.20:  Un jurnalist român colaborator al France 24, Andrei Marian Mihai, se numără printre victimele atentatelor sângeroase produse vineri seara în Paris. Mihai a fost grav rănit.

UPDATE ora 3.45: Hollande a declarat că “vom duce un război, va fi necruţător”. Patru poliţişti parizieni au murit în timpul intervenţiilor.

Presa franceză relatează, din declaraţiile martorilor de la concertul din Bataclan, că teroriştii au intrat în sală fără a avea feţele acoperite, au strigat “Allah Akbar!” şi au deschis focul de armă automată. Au tras neîntrerupt 10 minute: “Trăgeau, încărcau şi iar trăgeau, fără să clipească”. Numai la sala de concerte au fost ucise 128 de persoane. Patru dintre terorişti s-au detonat.

Autorităţile au anunţat că alţi 5 atacatori au fost ucişi, fiind prinşi de forţele de ordine chiar în apropierea sălii de spectacol.

Primarul capitalei Franţei a declarat că “Parisul a fost lovit chiar în inimă”.

UPDATE ora 3.00: Presa franceză vorbeşte despre ziua de 13 septembrie 2015 ca despre un “11 septembrie 2011 din SUA”.

Aproximativ 1.500 de militari au fost mobilizaţi la Paris – care, practic, se află în plin război.

UPDATE ora 2.40: Prefectura din Paris a informat că numărul morţilor a ajuns la 149.

UPDATE ora 2.30: Belgia și Olanda au impus controale la frontiere.

ctuwtwpw4aagkzb_21427200

Președintele Klaus Iohannis, după ATACURILE TERORISTE din capitala Franţei:

“Aceste atacuri BARBARE trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internațională”.

“Am primit cu durere și consternare știrea privind atacurile teroriste sângeroase care au avut loc la Paris și au îndoliat întreaga lume.

Îmi exprim, în numele meu şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Paris şi cu națiunea franceză. Aceste atacuri barbare, care au secerat viețile a zeci de oameni nevinovați, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internațională: să arătăm și mai multă determinare în combaterea terorismului și în apărarea valorilor umanității.

Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruți și să-i aibă în grijă pe cei răniți!”, a scris şeful statului pe Facebook.

Traian Băsescu cere să nu fie acceptat niciun migrant musulman şi “repatrierea imediată” a celor acceptaţi de statele europene:

“Dragă Stat Român,

Te rog din suflet, oricît te-ar presa politrucii europeni, a căror demagogie o cunosc bine, nu accepta cote de refugiaţi musulmani.

Cota zero este soluţia corectă.

Trebuie să fim solidari cu statele UE la măsuri inteligente, dar nu putem accepta soluţii nerealiste.

Dacă vrem o soluţie realistă, închiderea frontierelor UE şi expulzarea migranţilor este soluţia corectă.

Dumnezeu să-i odihnească pe cei ucişi la Paris”, a scris Băsescu pe Facebook

UPDATE ora 2.10: Atacurile au fost asumate de adepţii Statului Islamic.

UPDATE ora 2.00: Franţa a închis graniţele la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă. Administraţia de la Paris a declanşat Planul Alpha – reacţie la atentate multiple -, Guvernul urmând să se întrunească într-o şedinţă de urgenţă. Au fost închise atât cele două aeroporturi, cât şi metroul parizian. Taximetriştii duc acasă gratis parizienii aflaţi pe străzi.

UPDATE ora 1.50: Cei 100 de ostatici au fost eliberaţi; erau spectatorii unui concert rock (în total, 1.500 de spectatori se aflau în sală). Forţele de ordine au ucis doi terorişti.

UPDATE ora 1.40: Diplomaţii români din Franţa au anunţat că niciun român nu se află printre victime. La Paris sunt aşteptaţi în aceste zile zeci de şefi de state, printre care şi Barack Obama, la o reuniune pe teme de mediu.

12244511_10200934752408659_6958436652314708913_o

UPDATE, 01.04: Peste 200 de militari au fost trimişi în arondismentele 10 şi 11, unde au avut loc atacurile. Autorităţile au decis să închidă graniţele Franţei. Spectatorii care au asistat la meciul dintre Franţa şi Germania au fost scoşi pe rând, câte 50, din tribunele Stade de France.

UPDATE, 00.50: Detalii uluitoare ies la iveală în legătură cu atacurile de la Paris. Există informaţii conform cărora au fost şase atacuri separate asupra unor clădiri din capitala Franţei. Cel puţin 60 de persoane au murit, iar în jur de 100 sunt ţinute ostatice într-o sală de concerte. S-a format o celulă de criză la Ministerul francez de Interne, iar trupele speciale au luat cu asalt sala de concerte. Barack Obama, preşedintele SUA, şi-a manifestat deja susţinerea faţă de forţele franceze.

Mai mult persoane înarmate au vrut să atace chiar Stade de France, cea mai mare arenă din Paris, în timpul meciului amical de fotbal dintre Franţa şi Germania.

Suspecţii au vrut să se amestece prin mulţime şi să pătrundă în incinta arenei, mai ales că la meci îşi anunţaseră prezenţa nume grele în frunte cu Francois Hollande, preşedintele Franţei.

În cele din urmă, atacatorii nu au mai ajuns pe stadion, dar au luat cu asalt două locaţii din apropiere, un restaurant cu profil asiatic şi o sală de concerte, şi au făcut prăpad.

Înarmaţi cu mitraliere Kalaşnikov şi cu grenade, atacatorii au tras în tot ce le-a ieşit în cale, punând aproape 100 de oameni la podea. Din primele informaţii reiese că cel puţin 26 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar peste 40 au fost rănite.

Situaţia este şi mai gravă în condiţiile în care se spune că atacatorii sunt încă liberi şi au reţinut cel puţin 60 de ostatici în sala de concerte. Francois Hollande a fost scos cu escortă de pe arena Stade France, iar zeci de mii de spectatori au fost reţinuţi pe stadion.

564678d4682ccf387e635814

Digi24 a transmis in timp real

ACTUALIZARE ora 1:10: Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat „profund șocată” de atacurile de la Paris și a spus că este alături de locuitorii din Paris și Franța.

paris_21_3500572b_35293600

ACTUALIZARE ora 0.54: Președintele Francois Hollande anunță că va fi declanșată starea de urgență și că Franța își închide frontierele. Vor fi instituite restricții de circulație și se va proceda la percheziții corporale ori de câte ori va fi nevoie. Au fost cerute întăriri militare.

ACTUALIZARE ora 0.50: „Tot ce pot să vă spun este că e mai grav decât Charlie Hebdo”, a declarat pentru AFP un membru al forțelor de ordine, prezent la Bataclan.

„30 de secunde de rafale, nu se mai termina, credeam că e un foc de artificii, a povestit pentru AFP un martor, care locuiește în apropierea restaurantului atacat. Un alt martor a declarat: „nu vedeam decât flăcările care ieșeau din țevile armelor, ne era frică”.

focuri-de-arma-explozii-paris

Ce se ştie până acum:

– Are loc un schimb de focuri în cartierul Republicii în jurul orei locale 21.30, pe strada Alibert, în restaurantul Le Petit Cambodge. Unul sau mai mulţi indivizi ar fi deschis focul asupra unor persoane care stăteau la terasă.

– Pe bulevardul Voltaire, la nr. 153, o persoană se aruncă în aer.

– Strada Charonne, un alt atac armat – 18 morți.

– Strada Bichat, tiruri soldate cu 11 morți.

– Strada Fontaine au Roi (arondismentul 11), încă un atac armat. Nu se știe bilanțul.

– La sala de concerte Bataclan o serie de tiruri omoară 15 oameni, potrivit unui prim bilanț. Bataclan, unde are loc luarea de ostatici, este una dintre cele mai cunoscute săli de spectacol din Paris și are o capacitate de 1.500 de locuri. Vineri seară, la Bataclan avea loc un concert rock al formației americane Eagles Of Death Metal.

– La complexul Halles se aud noi tiruri de arme.

ACTUALIZARE 0:48 Președintele american Barack Obama face declarații de presă: „Le-am oferit sprijinul autorităților din Franţa. Am ales să nu-l sun pe Hollande, pentru că îmi imaginez că e foarte ocupat. Coincidența face ca noi să fi vorbim azi. Sper și sunt convins că vom discuta în zilele următoare și suntem gata să ajutăm Franţa în orice mod posibil în cadrul acestei investigații”.

ACTUALIZARE 0:46 Un alt atac armat ar fi în curs la Paris, de această dată la Halles, în centrul capitalei franceze, potrivit Europe 1. Guvernul se reunește în ședință de urgență la miezul nopții (ora locală).

ACTUALIZARE 0.40 Președintele Hollande a declanșat planul roșu de alertă Alpha, ceea ce înseamnă atacuri teroriste multiple.

ACTUALIZARE 0.38 Surse din Poliție, citate de BMF TV, anunță 60 de morți și sute de ostatici în sala de spectacole Bataclan. Acolo s-ar afla indivizi care au explozibili asupra lor. Focuri de armă au continuat să răsune, iar forțele speciale sunt prezente la fața locului.

61740836

ACTUALIZARE 0:27 Precizări de la Ministerul român de Externe:

„În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franţei la 13 noiembrie 2015, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români.

Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autoritățile locale în acest caz”.

ACTUALIZARE 0.21 Sunt informații contradictorii în ceea ce privește numărul victimelor. Unele surse vorbesc despre 40 de morți, un bilanț neconfirmat încă oficial.

Pe de altă parte, premierul britanic a reacționat în urma atacurilor din Franța. „Sunt șocat de evenimentele din Paris din această seară. Gândurile și rugăciunile noastre merg spre poporul francez. Vom face to ce putem pentru a ajuta”, a scris David Cameron pe Twitter.

ACTUALIZARE 0:18 Persoane care au scăpat din atacul de la sala Bataclan spun că au văzut cinci-șase atacatori care vorbeau de Siria.

ACTUALIZARE 0:09 Cel puțin 30 de morți, potrivit unui nou bilanț. Spectatorii de la meciul Franța-Germania, nu au fost lăsați să plece și li s-a permis accesul pe gazon.

ACTUALIZARE 23.55. Autoritățile au ridicat planul Vigilpirat la nivelul de atentat terorist în întreaga regiune Ile de France. Trei persoane au murit în exploziile de la stadion, unde se pare că ar fi fost vorba de niște kamikaze, iar celelalte persoane au murit în atacurile armate. La sala de spectacole Bataclan, cel puțin 60 de persoane sunt ostatice.

Continuare, AICI.

61740838

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv