Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Huiduit la Iași, Orban adoptă scuza lui Dragnea: Sunt agitatori / JUSTIȚIE: Mazăre rămâne în pușcărie, au decis judecătorii 

Breaking News:
 

RCS & RDS are un mobil „kemeny” contra lui Gabriel Oprea

Stimaţi cititori, dacă sunteţi consumatori de televiziuni de ştiri, probabil că aţi observat că cea mai vehementă la adresa generalui Gabriel Oprea este Digi 24, deţinută de RCS & RDS. Digi îi dă în gură lui Oprea nu că patronii ei sunt cuprinşi de spirit civic mai mult decât cei ai concurenţei. Motivul este cuprins în comunicatul de mai jos, dat publicităţii luni de RCS.

imgres

“Două companii ale grupului RCS & RDS au în prezent în desfășurare proiecte de dezvoltare a unor reţele de distribuţie a energiei electrice, a căror implementare va duce la reduceri de preţuri substanţiale pentru consumatori. În luna septembrie 2015 au fost solicitate licențele necesare pentru două proiecte pilot situate în municipiul Oradea și, respectiv, în vecinătatea municipiului Timișoara. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu permite însă prestarea acestui serviciu în lipsa aprobării operatorilor de distribuţie care prestează în prezent serviciul în fiecare zonă. Companiile din grupul RCS & RDS au demarat procedurile pentru contestarea actelor ANRE care contravin legii şi Constituţiei.

Întemeindu-se pe propriile ordine emise în anii 2014 şi 2015, ANRE a condiţionat eliberarea licenţelor solicitate de către companiile din grupul RCS & RDS de obţinerea acordului actualilor distribuitori din acele zone, care au incheiat contracte de concesiune a serviciului în legătură cu reţelele construite de stat. Nici la momentul încheierii contractelor de concesiune, nici până în prezent NU a existat un monopol legal asupra serviciului de distribuţie a energiei electrice.

În anii 2014 şi 2015 ANRE a extins însă exclusivitatea dincolo de limitele reţelei deţinute de concesionar, la un întreg teritoriu. Autoritatea a exclus astfel concurenţa de pe această piaţă, îngrădind posibilitatea altor agenți economici de a presta serviciul de distribuție de energie electrică prin intermediul unor rețele finanţate din fonduri proprii. Companiile RCS & RDS au formulat o plângere administrativă prin care au cerut ANRE să îşi revoce actele contrare legii şi Constituţiei, însă ANRE a refuzat fără a da motive”.

Acum v-aţi prins, care e şmecheria? Simplu, Digi 24 dă în Oprea, pe tema morţii poliţistului Gigina, pentru ca acesta să dea ordin oamenilor lui din ANRE să nu se mai opună proiectelor RCS. Pentru că principalul duşman al RCS din ANRE este un UNPR-ist!

17 Shares