Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine în vizită oficială în România /

Breaking News:

Amenzi ITM de 153.000 lei la controalele de la CE Oltenia, după moartea minerilor de la Jilț

Amenzi de 153.000 de lei au fost aplicate de inspectorii ITM Gorj la controalele efectuate, în perioada 27 ianuarie – 3 februarie, în carierele Complexului Energetic (CE) Oltenia, după moartea celor 3 mineri şi rănirea altor 10 la Jilț Sud, o tanchetă care îi transporta s-a răsturnat.

Astfel, conform ITM Gorj, au fost verificate 37 locuri de muncă și aplicate 19 sancţiuni, fiind dispuse tot atâtea măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

„Printre deficienţele constatate se numără: nerespectarea monografiei de lucru; neasigurarea măsurilor de protecţie a lucrătorilor la electrosecuritate; neasigurarea măsurilor necesare pentru protecţia şi stingerea incendiilor; nefuncţionalitatea unor dispozitive de siguranţă; lipsa sistemelor şi dispozitivelor de protecţie la organele de maşini aflate în mişcare”, transmit reprezentanţii ITM Gorj.

„Între 30 ianuarie şi 3 februarie, inspectorii de muncă au efectuat alte 49 de controale la angajatorii din judeţ care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât şi domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 163.000 lei şi trasate 95 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate”, se mai arată în comunicat.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv