Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: DNA cere Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Bănicioiu / El este acuzat de luare de mită în formă continuată

Breaking News:
 

ANIS cere „solidaritate” cu Guvernul: Companiile IT să-și achite taxele şi impozitele

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) cere „solidaritate” de la companiile IT, astfel încât să-și achite la timp taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, ale cărui colectări au fost grav afectate de suspendarea forțată a activității unui număr de peste 1 milion de contracte de muncă și încetării a altor peste 240.000 de contracte.

În acest sens, ANIS lansează un apel comunităţii de business mai puţin afectate de criza COVID-19 să se implice în gestionarea situaţiei prezente, prin achitarea la timp a taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

“Prin urmare, companiile membre ANIS ar trebui să fie în fruntea acestui efort, îndeplinindu-şi obligaţiile financiare ca un gest de solidaritate. În acest mod, companiile vor susţine punerea în aplicare a măsurilor adoptate de Guvern şi relansarea economiei naţionale, asigurând cash flow-ul necesar. În această perioadă dificilă, numeroase sectoare economice sunt puternic afectate de reducerea şi, în unele cazuri, sistarea activităţii, ceea ce a determinat şi scăderea semnificativă a sumelor colectate la bugetul de stat în luna martie, iar perspectiva se va menţine şi în luna aprilie. Pentru susţinerea industriilor afectate de criza COVID-19 şi a iniţiativelor Guvernului de a împiedica economia să intre pe o pantă descendentă, ANIS face apel la companiile de IT, sector în care problema lichidităţilor nu este la fel de acută, să se asigure că impozitele datorate bugetului de stat sunt achitate la timp”, susţin reprezentanţii ANIS, într-un comunicat de presă transmis, miercuriS.

În perioada următoare, ANIS va continua să lucreze alături de membrii Guvernului pentru identificarea celor mai potrivite măsuri de a răspunde la provocările societăţii şi ale mediul de afaceri.

Peste 1 milion de contracte de muncă suspendate și 240.151 angajați rămași fără serviciu

Înfiinţată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT româneşti şi sprijină dezvoltarea industriei locale de software şi servicii, creşterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât şi a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

MFP face împrumuturi fără număr de la bănci, pentru salariile bugetarilor

În cadrul Asociaţiei sunt reunite atât companii mici, cât şi multinaţionale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din ţară, cu peste 38.000 de angajaţi.

Veniturile anuale cumulate ale membrilor ANIS depăşesc 2,5 miliarde de euro. 

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv