Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului după ce PNL a decis să-l dea afară/ Alina Gorghiu preia interimarul în perioada vacanței parlamentare / Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este supus votului Camerei Deputaților la moțiunea simplă /

Breaking News:

ANRE a desemnat Tinmar Energy să preia consumatorii care rămân fără furnizor în iulie

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a desemnat compania Tinmar Energy drept furnizor de ultimă instanţă pentru clienţii finali care nu au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă, în luna iulie.

„Tinmar Energy va prelua toţi clienţii care, în luna iulie 2021, ajung în situaţia de a nu avea asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă”, se arată într-un document al autorităţii.

ANRE a aprobat şi preţurile pentru furnizarea de ultimă instanţă valabile pentru luna iulie.

Astfel, Tinmar Energy are cel mai mic preţ, respectiv 553,9 lei pe MWh. Urmează Electrica Furnizare, cu un preţ de 581,40 lei pe MWh, E.ON Energie România, cu 624,61 lei pe MWh şi CEZ Vânzare – 680 lei pe MWh.

Lista continuă cu Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, ambele companii cu preţul de 1.067 lei pe MWh.

Preţul de ultimă instanţă nu include însă tarifele reglementate de distribuţie, tariful de transport – componenta de extracţie din reţea – TL, tarif serviciu sistem, contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, valoarea certificatelor verzi, acciza, tariful pentru energia reactivă şi TVA.

„Clienţii care doresc încheierea unui contract cu un furnizor de ultimă instanţă şi al căror contract de furnizare a energiei electrice actual încetează se pot adresa oricărui furnizor din lista de mai sus. În cazul în care clienţii sunt beneficiari de serviciu universal, iar solicitarea acestora este anterioară datei de intrare în vigoare a contractului de furnizare a energiei electrice cu furnizorul de ultimă instanţă, contractul va fi încheiat la preţul din oferta de serviciu universal. În caz contrar, clientul este preluat de către furnizorul de ultimă instanţă la preţul de ultimă instanţă, conform reglementărilor în vigoare”, se mai precizează în documentul ANRE.

De astăzi, 1 iulie, curentul se scumpește cu până la 13%, după trecerea la liberalizarea amânată deja din ianuarie. 

Cu o zi înainte de scumpirea curentului, ANRE anunță: Nu mai e necesar actul de proprietate la încheierea contractului
4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv