Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Aproape 1 milion de contracte de muncă au fost suspendate sau încetate, până la 1 aprilie

Aproape un milion de contracte de muncă au fost suspendate sau au încetat, în primele două săptămâni din perioada stării de urgență decretate în România din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit datelor comunicate, miercuri, de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS).

Astfel numărul contractelor individuale de muncă suspendate a ajuns la 795.291, iar cel al contractelor încetate, la 155.675.

Cele mai multe contracte de muncă suspendate, respectiv  207.688, se înregistrează în industria prelucrătoare, 56.361 în comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 110.667 au fost consemnate în domeniul hoteluri şi restaurante.

Pe de altă parte, din cele 155.675 de contracte individuale de muncă încetate, 30.873 au fost înregistrate în sectorul comerţ cu ridicata şi amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 27.174 în industria prelucrătoare şi 19.254 în construcţii.

“Guvernul României a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente. Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social. Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea, precizează MMPS”, se precizează în comunicatul MMPS.

Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică.

101 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv