Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii, vot în Camera Deputaților / JUSTIȚIE: Chesnoiu a demisionat, DNA îl acuză de abuz în serviciu / 

Breaking News:

Câciu, un nou împrumut din totalul de 2,73 miliarde de lei programat în luna mai pentru deficit

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, face un nou împrumut, marți, din totalul de 2,73 miliarde de lei programat în luna mai pentru acoperirea deficitului bugetar.

Deficitul comercial a depăşit 7,1 miliarde de euro în primul trimestru

Astfel, MFP a împrumutat, luni, 365,8 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 49 de luni, la un randament mediu de 8,02% pe an. Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 300 de milioane de lei, iar băncile au subscris 553,8 milioane de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 45 de milioane de lei, la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

Suma totală, de 2,73 miliarde de lei, este cu 675 milioane lei sub cea de 3,405 miliarde de lei programată în luna aprilie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. 

15 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv