Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat creşterea voluntară cu 200 de lei, scutită de taxe, a salariului minim / PARLAMENT: Legea offshore a primit votul final la Camera Deputaților și merge la promulgare la Iohannis

Breaking News:

CBRE, lider în tranzacţii de spaţii de birouri

CBRE Romania ocupa locul 1 în tranzacțiile de spații de birouri pe trimestrul al treilea, asa cum arată cel mai recent raport al companiei. Echipa Office Agency a CBRE a tranzacționat in acest trimestru 44.300 mp în Bucureşti, reprezentând atât chiriași, cât și proprietari de clădiri.

cbre 01

După cea mai mare tranzacţie din domeniul industrial realizată în 2013 şi intermedierea, anul trecut, a celui mai mare contract din piaţa de spatii de birouri (în valoare de 40 de milioane de euro, pentru o consolidare în complexul Novo Park), CBRE îşi depășește propriul recorduri în 2015.

Prelungirile de contracte  au dominat piața de spații de birouri în acest trimestru, ceea ce confirmă tendinţa de consolidare a jucătorilor din industrie si servicii – companiile se preocupă din ce în ce mai mult să își proiecteze viitorul și activitățile operaționale.

Totalul tranzacțiilor de birouri din piață încheiate în T3 se cifrează la 72.000 mp; renegocierile cu extindere de durată au o pondere de 53% iar intrarile noi pe piaţă (cerere nouă), o cotă de 30% din totalul tranzacțiilor.

Aceasta permite creşterea aşteptărilor pentru evolutia cererii în 2016.

13,2% rată de neocupare

Rata totală de neocupare se menține în T3 la aceleași niveluri ca în T2: 13,1% acum, faţă de 12,9% în T2. Până la sfârșitul anului vor mai fi livrați 41.600 de mp de spații de birouri, cel mai important proiect fiind AFI Park 4 şi 5, dezvoltat de AFI Europe, cu o suprafaţă de 32.000 mp.

“Pentru 2016, previziunile de spații de birouri vizează livrarea a 382.000 mp, marea majoritate a acestora în zona de Nord şi Pipera (67%)  şi în zona de Vest (15%). Chiria Prime s-a menținut și în acest trimestru la nivelul de 18,5 euro/mp”, precizează CBRE, în comunicatul remis redacţiei.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv