Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: Suedia și Finlanda solicită aderarea la NATO / SĂNĂTATE: Românii se pot vaccina cu doza 4 anti-COVID / Este disponibil vaccinul Pfizer / 

Breaking News:
Proiectul „Hinkley Point”

Cea mai scumpă centrală nucleară din lume, cu banii chinezilor

Planurile Chinei de a investi masiv în domeniul energiei în Uniunea Europeană fac progrese spectaculoase. Dincolo de îndelungatele negocieri ale României cu companii chineze pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, aflate acum aproape de finalizare, Bloomberg anunță că săptămâna aceasta, cu ocazia vizitei președintelui Xi Jinping la Londra, va fi semnat acordul care va permite Chinei să dețină un procent important din cea mai scumpă centrală nucleară din lume – Hinkley Point.

centrala-nucleara

Este vorba de un proiect în care acționar principal va fi compania Electricite de France (EDF), fiind primul asemenea obiectiv construit în Marea Britanie în ultimele trei decenii.

Potrivit autorităților britanice, citate de Bloomberg, este nevoie de noi centrale nucleare pentru a putea continua reducerea emisiile de carbon și a garanta, în același timp, furnizarea unei cantități suficiente de energie.

Cu un cost estimat de Uniunea Europeană la 38 de miliarde de dolari, centrala Hinkley Point este descrisă de oponenții săi drept „cel mai scump obiect de pe planeta Pământ”.

“Este foarte, foarte, foarte, foarte scumpă, chiar și în contextul prețurilor ridicate din domeniul energiei nucleare. Din acest motiv este greu de spus dacă își merită cu adevărat banii”, spune Peter Atherton, analist la Jefferies în Londra. “Principiile eficienței economice nu ar justifica prețul pentru sectorul privat, iar tocmai de aceea e nevoie de susținerea statului în construirea proiectelor nucleare”, explică analistul, citat de agenția de presă.

Citiți mai mult: http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-10-17/u-k-china-poised-for-deal-on-world-s-costliest-nuclear-plant

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv