Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Ger în toată ţara / Temperaturile coboară până la -20 de grade Celsius / ANRE: Consumatorii casnici pot încheia până la 30 iunie contracte pe piaţa concurenţială – proiect de ordin /

Breaking News:
 

CGMB a prelungit termenul de valabilitate a eco-voucherelor

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a prelungit cu două luni, în ședința din 17 septembrie, la propunerea edilului general Gabriela Firea, termenul de valabilitate a eco-voucherelor emise de Primăria Capitalei pentru eliminarea din traficul rutier a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare.
 
foto: Jean-Mihai Pâlșu
 
Astfel, tichetele primite de bucureșteni la casarea mașinilor vechi și poluante pot fi utilizate până la data de 30 noiembrie 2019. Totodată, CGMB a aprobat prelungirea perioadei de decontare a acestor vouchere, până la 30.04.2020. 
 
Amintim că beneficiarii acestor eco-vouchere pot cumpăra și electrocasnice.
 
Consiliul General a aprobat acordarea a 5.000 de eco-vouchere, în valoare de 9.000 lei/eco-voucher, pentru casarea mașinilor vechi. Dintre acestea, s-au dat 4.194. 
 
Gabriela Firea a cerut prelungirea perioadei de folosire a eco-voucherelor deoarece au fost folosite numai două treimi dintre ele.
 

”În perioada mai-iulie 2019 au fost utilizate în cadrul unităților comerciale participante la Program doar 2/3 din totalul de eco-vouchere. Beneficiarii care doresc utilizarea eco-voucherelor în vederea achiziționării unui autoturism nou, se găsesc în situaţia în care perioada de timp cuprinsă între comanda şi livrarea unui autoturism nou să depăşească, în anumite situaţii, perioada de valabilitate a eco-voucherelor. Dat fiind faptul că luna august este perioada efectuării concediilor de odihnă, s-a constatat o scădere a utilizării eco-voucherelor de către beneficiari. Perioada scurtă de timp rămasă până la expirarea termenului de valabilitate, 30.09.2019. Considerăm că se impune prelungirea termenului de valabilitate a eco-voucherelor cu încă 2 luni, respectiv până la data de 30.11.2019, aspect ce conduce la prelungirea perioadei de decontare a acestora până la 30.04.2020 pentru a asigura atingerea obiectivelor propuse în cadrul Programului”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre adoptat.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv