Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Parlamentul l-a revocat pe Bădălău de la vicepreședinția Curții de Conturi / JUSTIȚIE: Cocoş, Crinuţa Dumitrean, Diacomatu și „Stelu” au scăpat de condamnări / ÎCCJ: Faptele s-au prescris  / CCR se va pronunța în 14 decembrie pe suprataxarea contractelor de muncă part-time / 

Breaking News:

Chiriţoiu dă asigurări că plecarea Enel din România nu va afecta clienţii: E ca la CEZ

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a dat asigurări, marţi, că plecarea Enel din România nu va afecta cei circa 3 milioane de clienţi.


„Enel era un operator în expansiune şi am apreciat poziţia lor în piaţă. Se schimbă proprietarul, nu dispare compania. Vă dau exemplul CEZ, care se numeşte în continuare CEZ, deşi proprietarul nu mai este compania din Cehia, ci un fond de investiţii australian localizat la Londra. Dar clienţii au contract cu compania CEZ şi primesc serviciile CEZ. Nu există niciun motiv pentru care vânzarea ar afecta clienţii. Ieşirea unei companii nu este o tragedie în sine, companiile vin şi ies. Repet, la CEZ, schimbarea mi s-a părut că a decurs bine, nu am văzut nicio schimbare în piaţă. Nu văd de ce ieşirea Enel ar trebui privită altfel decât ieşirea CEZ”, a declarat Chiriţoiu, întrebat pe acest subiect la conferinţa „Concurenţa în sectoare inovative”.

Enel vinde și pleacă din România, după ce a umflat facturile românilor prin estimări uriașe

El a ținut să laude Guvernul Ciucă pentru cele 4 modificări ale legislației în domeniul energiei: „Piaţa de energie trece printr-o perioadă dificilă. Este o criză care afectează şi companiile, şi clienţii. Guvernul a luat măsuri, în decurs de un an au fost patru ordonanţe de urgenţă. Când e criză şi faci lucrurile în viteză, evident că nu totul iese perfect. S-au adus tot felul de corecţii şi sunt convins că putem discuta alte măsuri de corecţie a cadrului legal şi de a asigura cât se poate predictibilitatea operatorilor. Dar, din nou, e criză, nu ai cum să prevezi totul. Aceasta este provocarea momentului, să ajungem la o reglementare inteligentă în energie”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv