Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

Alegeri parlamentare: Primele urne de vot s-au deschis vineri seara în străinătate / Peste 740.000 de români din diaspora sunt așteptați două zile la scrutin / În țară sunt peste 18 milioane de alegători / Se votează numai duminică, între orele 7.00 – 21.00 / CORONAVIRUS: Starea de alertă va fi prelungită până la mijlocul lui ianuarie 2021 / Arafat: „E clar că măsurile vor continua” /

Breaking News:
 

Chiriţoiu dă o mână de ajutor electoral Guvernului: Îngheţarea preţurilor ar fi dus la o catastrofă

Bogdan Chiriţoiu, președintele Consiliului concurenței, dă o mână de ajutor electoral Guvernului Orban PNL, susținând că îngheţarea preţurilor la începutul pandemiei ar fi dus la „o catastrofă”.

Chirițoiu, la masa Guvernului

„Era un risc real să ne trezim, la începutul pandemiei, cu măsuri panicarde precum îngheţarea preţurilor, care ar fi dus la o catastrofă, la situaţia din comunism, cine îşi mai aminteşte, cu lipsă de alimente şi cozi la magazine. Mă bucur că minţile mai calme au câştigat această dezbatere şi nu am recurs la măsuri de panică, care ar fi făcut mult mai rău decât bine. (…) Aici sunt mândru că am contribuit şi noi la calmarea spiritelor”, a spus Chiriţoiu, marți, la conferinţa „Evoluţia economiei în sectoare-cheie 2020″, organizată de Consiliul Concurenţei şi PRIA Events.

El a adăugat că a existat discuţia în rândul autorităţilor dacă este bine să fie plafonate preţurile, însă, „din fericire, nu a fost luată o astfel de măsură”.

Amintim însă că Guvernul nici nu a pus problema înghețării prețurilor în perioada stării de urgență, când a trimis în șomaj tehnic salariații din mediul privat, înghețând mare parte din economie, cu excepția transporturilor.

Ministrul Agriculturii: Plafonarea preţurilor la raft este din punct de vedere economic o prostie mare

Potrivit lui Chirițioiu, Consiliul Concurenţei a avut date în timp real privind evoluţia preţurilor principalelor produse alimentare din Monitorul Preţurilor la alimente, iar acest lucru a ajutat autorităţile să ia deciziile înţelepte. 

„Retailul alimentar a fost un sector supus şocului la începutul pandemiei şi a rezistat, am văzut creşteri moderate, a fost o creştere mare a cererii şi o presiune mare pe lanţurile logistice, când statele închideau graniţele sau când şoferilor nu li se mai permitea să circule, erau puşi în carantină”, a mai spus șeful Autorității de Concurență.

În prezent, Guvernul a interzis activitatea piețelor din spațiile închise, atrăgându-și critici că susține hipermarketurile.

„Viteazul” ministru al Agriculturii a tăcut chitic până a scris SECUNDA despre Legea „Made In România”, iar acum se laudă că nu o va aplica
2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv