Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Litoralul pentu toţi – ediția 2022 începe cu prețuri de la 34 de lei/noapte/persoană / 

Breaking News:

Chiriţoiu: Să nu revenim la acel sistem stupid în care subvenţionam toţi consumatorii

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chiriţoiu, așteaptă primăvara și se declară optimist „Aşa cum a spus şi ministrul Energiei, din aprilie ne aşteptăm la o scădere a preţului gazelor”.

Chirițoiu susține însă că nu trebuie „să revenim la acel sistem stupid în care subvenţionam toţi consumatorii şi ne prefăceam că energia e ieftină”.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței

„E clar că facem un efort excepţional lunile acestea, pentru că situaţia este excepţională, dar, aşa cum a spus şi ministrul Energiei, ne aşteptăm la o scădere din aprilie a preţului gazelor şi acest lucru într-o anumită măsură va duce şi la scăderea preţurilor la electricitate. Dar problema rămâne, preţurile mari la energie nu reprezintă ceva strict trecător şi în câteva luni ne întoarcem la situaţia de acum 10 ani”, a spus Chiriţoiu, în conferinţa „Criza energetică – soluţii la problemele momentului”, organizată de DC News.

În opinia sa, dacă toţi consumatorii primesc ajutoare, „ei nu vor mai fi stimulaţi să utilizeze eficient şi să ia măsuri de reducere a consumului”.

„Colaborăm cu Guvernul pentru acest text (noua OUG pentru compensarea facturilor – n.r.) să ne asigurăm că nu este excesiv, adică dirijăm bine ajutoarele şi respectăm legislaţia europeană. ANRE supervizează modul cum se facturează, împreună cu ANPC, iar noi suntem atenţi la concurenţa din piaţă şi să nu blocheze companiile migrarea consumatorilor de la o ofertă mai proastă la una mai bună”, a mai spus Chiriţoiu.

20 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv