Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Miercuri se încheie sesiunea parlamentară extraordinară / Legea privind carantinarea și izolarea este blocată la Senat / Comisia juridică reia marți dezbaterile / CORONAVIRUS: Grecia impune test Covid-19 înainte de la intrarea în țară / Este obligatoriu și formularul completat online /     

 

Breaking News:
 
Alte ”găuri” de acoperit au fost descoperite de ministrul Finanțelor din Guvernul Orban

Cîțu: Guvernul a majorat la 4,4% deficitul pe 2019, față de varianta inițială a rectificării bugetare

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat joi, după aprobarea de către Guvern a rectificării bugetare, că deficitul estimat până la sfârșitul anului a fost majorat la 4,4% de la 4,3, cât fusese calculat inițial, în proiectul Ordonanței de urgență (OUG).

Motivul: au apărut cheltuieli suplimentare la Sănătate – plata a 400 de milioane de lei pentru concediile medicale ale personalului și încă 200 de milioane pentru medicamente – și la Educație, unde au fost prevăzute 460 de milioane pentru achitarea diferențelor salariale prevăzute de Legea 85/2016, plăți restante pe anii 2018 și 2019 pentru universitățile de stat.

În proiectul inițial al OUG de rectificare bugetară, erau prevăzute tăieri de peste 2 miliarde de lei la Educație și suplimentări de 2,9 miliarde de lei la Sănătate.

DOCUMENT. Proiectul OUG de rectificare bugetară: Bani tăiați de la Educație, Transporturi, Interne. Suplimentări la Dezvoltare, Muncă, Sănătate, MFP

Guvernul a suplimentat și bugetul Ministerul Muncii, care în proiectul inițial avea prevăzuți aproape 4 miliarde de lei în plus. Astfel, a primit încă 585 milioane lei, pentru plata pensiilor pe decembrie, dar și 40 de milioane după recalcularea pensiilor a peste 5.685 de persoane.

De asemenea, Guvernul Orban a alocat 70 de milioane de lei Ministerului Agriculturii, pentru programul Tomata, deoarece banii nu erau incluși în buget.

”Sumele au fost alocate prin rectificare pentru că nu existau în buget, deși programele existau și doar au fost ignorate de guvenrul precedent. Această practică de a ascunde sub preș gunoiul, de a arunca facturile în viitor se oprește în acest moment. Rectificarea arată cum este România lăsată de PSD. Trebuie să ne asigurăm că nimeni nu are de suferit dintre cei care trebuie să priimească bani din partea statului”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței.

Acesta a spus că rectificarea nu ține seama de economiile obținute prin reducerea numărului de ministere, deoarece procesul nu a fost finalizat. Astfel,  ministerele au încă în dezbatere publică hotărârile de guvern pentru reorganizare.

”Rectificarea a fost făcută pe structura guvernului vechi. Pentru anul viitor prevedem un buget de 3,5%, sunt sigur că această îmbunătățire va veni și din restructurarea Guvernului”, a precizat Cîțu.

55 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv