Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului după ce PNL a decis să-l dea afară/ Alina Gorghiu preia interimarul în perioada vacanței parlamentare / Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este supus votului Camerei Deputaților la moțiunea simplă /

Breaking News:

Cîțu îl acuză pe Nazare că a semnat memorandumul de majorare de capital pentru banca de la Moscova

Premierul Florin Cîţu a declarat, marți, că România nu va participa la majorarea de capital a Băncii Internaţionale de Investiţii (BII) de la Moscova și l-a acuzat pe fostul ministru de Finanțe, Alexandru Nazare, pe care l-a demis săptămâna trecută, că a avizat un memorandum contrar opiniei sale de șef al Guvernului.
 
 
„Sunt total neplăcut surprins să văd acest memorandum semnat de fostul ministru şi dat de avizare spre Guvern. Nu ştiu cine l-a convins – şi ar trebui să facem o investigaţie în acest sens – că e un lucru bun pentru România. Ieri am văzut memorandumul. Sunt total surprins neplăcut de acest eveniment, având în vedere opinia mea, a statului român”, a mai declarat Cîţu.

 
Întrebat dacă va trimite corpul de control la Ministerul de Finanţe, premierul a confirmat: „Sunt mai multe lucruri la care ne uităm. Vom începe să ne uităm cine a decis că e bine pentru România să investească milioane de euro într-o bancă a ruşilor”.
 
Banca Internațională de Investiții (BII), cu sediul la Moscova, este o instituţie multilaterală de dezvoltare care promovează dezvoltarea socială şi economică între statele sale membre. Banca a fost înfiinţată pe 10 iulie 1970.
 
România a ratificat aderarea la BII în data de 28 ianuarie 1971 și este, în prezent, cu 6,89% din acțiuni, al cincilea mare acționar al acestei bănci, după Rusia (46,03%), Bulgaria (12,95%), Ungaria (12,27%) și Cehia (11,47%).
 
Ceilalți acționari sunt Slovacia (6,59%), Cuba (1,64%), Republica Socialistă Vietnam (1,13%) și Mongolia (1,04%).
35 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv