Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan vrea să îl demită pe șeful Direcției Juridice a PMB / Numai că Adrian Iordache a acupat funcția prin concurs /BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Cîțu împrumută 4,54 miliarde de lei de la bănci în septembrie, mai mult decât în august

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, continuă seria împrumuturilor de la bănci, pentru luna septembrie programând suma de 4,54 de miliarde de lei, cu 1,1 miliarde de lei mai mare față de cea din august.

Scopul: finanţărea deficitului bugetului de stat și refinanţarea datoriei publice. 

Din totalul sumei, 400 de milioane de lei reprezintă o emisiune de certificate de trezorerie cu discont, iar 3,6 miliarde de lei,  opt emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 540 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Luni, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat 938 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 51 de luni, la un randament mediu de 3,22% pe an.

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,363 miliarde de lei, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Marţi este programată o licitaţie suplimentară, prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv