Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Coaliția a amânat din nou anunțarea candidatului comun la fotoliul de primar al Capitalei / Acesta este medicul Cătălin Cârstoiu, potrivit unor surse politice / Tatăl lui Cârstoiu a fost prefect FSN de Argeș în 1990 și deputat PD în două mandate (1996-2004), apoi din nou prefect și subprefect /

Breaking News:

Ciucă: „În 5 ani putem deveni independenţi din punct de vedere energetic”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că Guvernul are certitudinea că într-o perioadă „nu mai mare de cinci ani” România poate deveni cu adevărat independentă din punct de vedere energetic.

„Au fost luate măsuri concrete, avem certitudinea că, într-o perioadă nu mai mare de cinci ani de zile, să putem să devenim cu adevărat independenţi din punct de vedere energetic. Aici sunt două chestiuni foarte importante pe care trebuie să derulăm toate proiectele noastre. Primul este dezvoltarea de noi capacităţi de producţie a energiei electrice şi ceea ce este la fel de important – dezvoltarea infrastructurii pentru transportul energiei electrice”, a afirmat şeful Executivului, la Romanian Business Leaders Summit 2022.

„În ceea ce priveşte resursele de gaze, astăzi, (…) se va aproba Legea offshore în Parlamentul României. Vom crea, astfel, predictibilitatea şi posibilitatea ca investiţiile, atât în exploatarea resurselor offshore, cât şi onshore, să poată să demareze. De altfel, primul proiect va demara luna viitoare. Este vorba de investiţiile pe care compania Black Sea Oil & Gas le-a făcut în Marea Neagră şi, după întâlnirea de ieri, avem certitudinea că la sfârşitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz extras din Marea Neagră, care va intra în sistem. Sigur, urmează celelalte, care ţin de investiţii, de o perioadă de lucru la nivelul celor două companii OMV – Petrom şi Romgaz. Există deja discuţiile şi proiectele asigurate, astfel încât, nu mai târziu de sfârşitul anului 2026, începutul anului 2027, să avem resursa de gaz necesară atât pentru asigurarea independenţei necesare pentru economia românească, pentru consumul public, cât şi pentru a putea să dezvoltăm ramuri în industria petrochimică şi, de ce nu, să exportăm gaz”, a adăugat Ciucă.

Iar „pentru că vorbim de energie verde, este foarte important să subliniem discuţiile care au avut loc şi modul în care mediul de afaceri vine cu proiecte pentru partea de dezvoltare a parcurilor eoliene, a parcurilor fotovoltaice”. 

32 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv