Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului după ce PNL a decis să-l dea afară/ Alina Gorghiu preia interimarul în perioada vacanței parlamentare / Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este supus votului Camerei Deputaților la moțiunea simplă /

Breaking News:

Consiliul Concurenţei anchetează 3 companii de arhivare electronică și Agenţia Naţională de Cadastru

Companiile de arhivare electronică/digitală şi arhivare fizică a documentelor, Enterprise Software Development, All Businesses Management şi Cityplan Studio, sunt investigate de Consiliul Concurenţei, pentru un posibil comportament anticoncurenţial.

De asemenea, vizate de anchetă sunt Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară și anumiter oficii din subordinea sa.

Consiliul Concurenţei analizează şi o posibilă încălcare a Legii concurenţei, în contextul organizării procedurilor de achiziţie publică pentru servicii de arhivare electronică/digitală şi arhivare fizică a documentelor, inclusiv prin conversia anumitor documente într-o bază de date textuală şi arhivă digitală, precum şi a altor activităţi conexe acestora, cel puţin începând cu anul 2018.

Potrivit unui comunicat remis, miercuri, Autoritatea de concurenţă deţine indicii privind o posibilă practică anticoncurenţială a cele 3 companii în contextul participării la procedurile de achiziţie publică având ca obiect achiziţionarea de „Servicii de arhivare electronică şi fizică a documentelor din arhiva proprie a acestor instituţii” la nivelul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi anumite Oficii de Cadastru şi Publicitate Imobiliară aflate în subordinea sa.

Ca urmare, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi punctele de lucru ale acestor companii.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate au fost autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor. 

46 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv