Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Predoiu a lansat în dezbatere pachetul de legi pe Justiție / Sunt 3 proiecte: desființarea Secției speciale,  modificarea CSM și Statutul magistraților /  

Breaking News:
 

Contract semnat pentru 8 tramvaie în Galați, de la Astra Vagoane Călători

Opt tramvaie „Autentic”, fabricate la uzina Astra Vagoane Călători, vor circula în Galați, începând din vara viitoare.  

Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a anunțat, joi, pe pagina de Facebook a instituției, că a semnat contractul în valoare de aproape 44,7 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 11 milioane de euro), cu finanțare europeană nerambursabilă. 

Tramvaiele, model „Autentic”, în lungime de 19 de metri și lăţime de 2,4 metri, vor fi livrate etapizat, câte două pe lună, începând din iunie 2021.

Capacitatea fiecăruia dintre aceste vehicule este de 114 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune. Cu un consum de energie scăzut, tramvaiele au podea joasă, cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, precum şi un sistem pentru anunţuri vocale exterioare pentru cei cu deficienţe de vedere.

Concepute cu sisteme de siguranţă care să nu permită plecarea din staţii cu uşile deschise, dar şi cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazurilor, tramvaiele vor avea o durată de serviciu de 30 de ani. Un tramvai va parcurge aproximativ 60.000 km/an.

Primăria Municipiului Galaţi a obţinut finanţare europeană pentru achiziţionarea tramvaielor, în cadrul unui proiect de 53,6 milioane de lei, din care finanţarea  nerambursabilă alocată de MDRAP – AM POR este de 44,2 milioane de lei.

Municipalitatea din Galaţi a mai depus o cerere de finanţare europeană prin intermediul Ministerul Dezvoltării, pentru achiziţia a 10 tramvaie noi. Valoarea proiectului este de peste 80 de milioane de lei.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv