Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Miercuri se încheie sesiunea parlamentară extraordinară / Legea privind carantinarea și izolarea este blocată la Senat / Comisia juridică reia marți dezbaterile / CORONAVIRUS: Grecia impune test Covid-19 înainte de la intrarea în țară / Este obligatoriu și formularul completat online /     

 

Breaking News:
 

Contract transmis la CE pentru finanțarea Subsecțiunii Biharia-Borș din Autostrada Transilvania

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a finalizat procesul de evaluare și a semnat contractul de finanțare, în cadrul POIM 2014-2020, pentru Secțiunea 3C, Subsecțiunea 3C3 Biharia-Borș, parte a autostrăzii Transilvania.

sursă foto: Pro Infrastructura

După semnare, proiectul în valoare de 194 milioane de lei, din care 138,5 milioane de lei finanțare externă, a fost transmis către Comisia Europeană.

În prezent, stadiul lucrărilor este de 67%, iar valoarea plăților efectuate, de 44 milioane de lei, fără TVA. Plata s-a efectuat din componenta de la bugetul de stat cu rambursare POIM, după aprobarea cererii de finanțare.

Noul ministrul al Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că a cerut ca procedurile să fie derulate cu celeritate și profesionalism: ”Numai așa putem să deblocăm toate proiectele, să asigurăm finanțarea necesară. Cei de la Comisia Europeană ne ajută, dar nu ne pot băga și banii în traistă. Trebuie ca toate proiectele să respecte planificările pe care le avem în derulare deoarece nu ne mai permitem nicio întârziere. Avem deja un ritm de lucru mult mai bun decât atunci când am venit. Iar dovada o constituie inclusiv finanțarea pentru Subsecțiunea 3C3 Biharia-Borș pe care am semnat-o și pe care o trimitem la Comisia Europeană”.

Contractul pentru Secţiunea 3C3 Biharia-Borş din Autostrada Transilvania a fost semnat în decembrie 2018. Ordinul de începere a proiectării a fost primit în ianuarie 2019, iar ordinul de începere a execuţiei a fost primit pe 13 aprilie 2019.

Pe această secțiune din Autostrada Transilvania se vor construi cinci pasaje, dintre care unul peste autostradă. Pe traseul către graniţa cu Ungaria urmează să se amenajeze şi o parcare, în proximitatea frontierei.

18 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv