Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

GUVERN: CNSU a adoptat Hotărârea 26 privind relaxarea interdicțiilor din starea de alertă, începând cu 1 iunie /  Se reia transportul rutier și feroviar internațional de persoane / Românii pot ieși din localitate fără declarație scrisă / Se deschid terasele, se poate face plajă / Examenele naționale vor avea o a doua sesiune, pentru copiii bolnavi / 

Breaking News:
 
Prima ședință de Guvern după confirmarea coronavirusului în România

Coronavirus. Ședință de Guvern, cu achiziţia a 49 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune

Guvernul interimar Orban se întrunește în ședință, joi, după ce autoritățile au confirmat, la miezul nopții, existența primului caz de infectare cu coronavirus în România.

Primul punct pe ordinea de zi cuprinde Nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor pentru achiziţionarea a 49 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune, echipamente care ar urma să intre în dotarea Poliţiei de Frontieră.

Finanțarea proiectului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, în cadrul programului național aferent Fondului pentru securitate internă și de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA ), în preţuri valabile în luna noiembrie 2019, se ridică la 51.292.000 de lei.

Autospecialele ar urma să intre în dotarea poliţiştilor de frontieră din Bucureşti şi din judeţele: Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Suceava, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi Arad.

Coronavirus. Bărbatul infectat a fost adus la Institutul “Matei Balş”

În Nota de fundamentare se arată că achiziţia este necesară “în vederea executării în cele mai bune condiţii a activităţilor de control la frontiera României, dar şi pentru aplicarea prevederilor Regulamentului (UE) 2016/399 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 martie 2016”.

“În contextul necesităţii îndeplinirii de către România a criteriilor tehnice de aderare la Spaţiul Schengen a rezultat necesitatea dotării structurilor operative ale Poliţiei de Frontieră cu autospeciale necesare derulării misiunilor specifice”, se mai arată în nota de fundamentare.

Download (PDF, 618KB)

Totodată, Executivul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, o notă de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor de achiziţie pentru cinci şalupe de intervenţie.

“Achiziţia se încadrează în Programul Naţional Fondul pentru Securitate Internă, cadrul financiar 2014-2020, Acţiunea Specifică 2 – ‘Echipamente Frontex’, finanţat de către Comisia Europeană. Prin această acţiune (…) Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră îşi propune să achiziţioneze două nave maritime de patrulare şi cinci şalupe de intervenţie necesare în operaţiunile comune Frontex”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Potrivit acestui document, valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA), în preţuri valabile în luna noiembrie 2019, privind achiziţia celor cinci şalupe de intervenţie se ridică la 41.569.000 de lei.

Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului figurează 12 proiecte de Hotărâre de Guvern, un memorandum și o notă cu tema: Raportul de monitorizare a implementării Hotărârii Guvernului nr.389/2015 pentru aprobarea Strategiei naționale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2015-2019.

31 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv