Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:

Declarația 094 poate fi descărcată de pe site-ul ANAF

Declarația 094 – privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic şi care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent. Așadar, aceasta poate fi descărcată de pe site-ul ANAF,RO, în vederea completării.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a făcut public, pe site-ul instituției, Declarația 094.


Potrivit ANAF, persoanele impozabile ce au utilizat trimestrul ca perioadã fiscalã în anul precedent, care nu au efectuat achiziții intracomunitare de bunuri și care nu au depãșit plafonul de 100.000 euro (echivalent în lei), trebuie sã depunã la organele fiscale competente, pânã la data de 25 ianuarie inclusiv, formularul acesta, potrivit dispozițiilor legale în vigoare în domeniul TVA (titlul VII din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificãrile și completãrile ulterioare).

Nu au aceastã obligație persoanele impozabile care solicitã scoaterea din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316, în vederea aplicãrii regimului special de scutire prevãzut la art. 310.

„Formularul 094 se depune și de cãtre persoanele impozabile care au utilizat luna ca perioadã fiscalã întrucât au efectuat în anul 2019 sau în anii anteriori achiziții intracomunitare de bunuri și care revin la utilizarea trimestrului, pentru cã în anul 2020 nu au efectuat nicio achiziție intracomunitarã de bunuri, iar cifra de afaceri nu a depãșit plafonul de 100.000 euro”, conform Fiscului.

 
1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv