Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului după ce PNL a decis să-l dea afară/ Alina Gorghiu preia interimarul în perioada vacanței parlamentare / Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este supus votului Camerei Deputaților la moțiunea simplă /

Breaking News:

Defecțiune la Cernavodă. România importă peste 1.400 de MW de energie

O defecțiune tehnică a fost depistată, sâmbătă, la Unitatea 2 de la centrala nucleară Cernavodă, care s-a deconectat automat, astfel că România importă, luni, 1.500 de MW de energie electrică.

La ora 10:40, consumul naţional de energie era de 7.807 MW, iar producţia – de 6.373 MW, astfel că diferenţa de 1.434 MW reprezintă importuri, potrivit Nuclearelectrica.

„Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat în după-amiaza zilei de sâmbătă de la Sistemul Energetic Naţional, ca urmare a apariţiei unei disfuncţionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară. Specialiştii CNE Cernavodă investighează cauza şi lucrează la remedierea acesteia în vederea reconectării Unităţii 2 la SEN”, precizează reprezentanţii companiei.

Deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând conform proiectului. 

78 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv