Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Delegaţia FMI, la Iohannis, Cioloş şi Isărescu pentru un nou acord de finanţare

Delegaţia FMI se află la Bucureşti pentru discuţii pe tema unui nou acord de finanţare pe care fostul premier Victor Ponta intenţiona să îl solicite pentru România.

fmi, iohannis si 3

O primă întâlnire a delegaţiei instituţiei financiare internaţionale a avut loc joi la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, la ora 10.00.

La ora 11.30, delegaţia FMI se va întâlni la Palatul Victoria cu premierul Dacian Cioloş, apoi la sediul Băncii Naţionale a României, cu viceguvernatorul Mugur Isărescu.

“Poul Thomsen, director al Departamentului European al FMI, va efectua o vizită la Bucureşti pe 4 decembrie 2015, ca parte a vizitelor sale regulate în ţările din regiune. El are programate întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Dacian Cioloş, guvernatorul Mugur Isarescu şi alţi omologi, pentru a discuta despre evoluţiile şi perspectivele economice şi politicile viitoare”, a declarat reprezentantul rezident al FMI în România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa, într-o informare transmisă vineri.

Fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat la finalul lunii septembrie că România va cere în mod oficial FMI, în acest an, încheierea unui nou acord de împrumut.

În 20 octombrie, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu delegaţia FMI şi a declarat la final că “există serioase rezerve că România îndeplineşte condiţiile pentru a beneficia de un acord de tip Flexible Credit Line”.

A doua zi, delegaţia FMI a plecat din România, transmiţând că încurajează Guvernul să implementeze guvernarea corporativă “în manieră acoperitoare” şi să impulsioneze mediul privat să se implice în întreprinderile de stat, prin privatizări.

Totodată, reprezentanţii Fondului au avertizat că progresele către convergenţa economică vor fi lente fără modernizarea infrastructurii de transport.

Fondul a recomandat, de asemenea, ca politica monetară să nu fie relaxată imediat, având în vedere relaxarea fiscală expansivă din 2016, creşterea rapidă a salariilor şi incertitudinile de pe pieţele financiare globale.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv