Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului după ce PNL a decis să-l dea afară/ Alina Gorghiu preia interimarul în perioada vacanței parlamentare / Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este supus votului Camerei Deputaților la moțiunea simplă /

Breaking News:

Drulă se laudă cu absorbția a 2,7 miliarde de lei din fonduri europene, în 6 luni

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a absorbit fonduri europene de 2,7 miliarde de lei, în primul semestru al acestui an, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2020. 

În opinia ministrului Cătălin Drulă, suma reprezintă o performanță: „Record pentru investiţii europene în drumuri şi căi ferate, la jumătatea anului! Fonduri europene de 2,7 miliarde de lei au fost absorbite, în primele 6 luni ale anului, la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Asta înseamnă o creştere de +35%, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2020 (2 miliarde de lei), +142% faţă de 2019 (1,12 miliarde) şi +285% faţă de 2018 (0,7 miliarde)”, a scris ministrul miercuri pe pagina sa de Facebook.

Printre proiectele date ca exemplu de Cătălin Drulă se numără: linia de cale ferată Frontieră-Curtici-Simeria – de 554 milioane de lei, Drumul Expres Craiova-Piteşti – de 421 milioane de lei, Pod Brăila, – de 283 de milioane de lei, linia feroviară Bucureşti-Jilava-Giurgiu, – de 88,6 milioane de lei, A0 Sud – de 196 de milioane de lei, A0 Nord – de 70 de milioane de lei, A1 Piteşti-Sibiu – de 117 milioane de lei, A10 Sebeş-Turda – de 86 de milioane de lei, linia de cale ferată Sighişoara-Coşlariu-Simeria – de 46 de milioane de lei, poduri feroviare reabilitate – de 8,5 milioane de lei.

„Folosim fonduri UE, construim infrastructură”, a conchis ministrul.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv