Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat creşterea voluntară cu 200 de lei, scutită de taxe, a salariului minim / PARLAMENT: Legea offshore a primit votul final la Camera Deputaților și merge la promulgare la Iohannis

Breaking News:

Electrica a devenit DEER, după fuzionarea celor 3 companii proprii de distribuţie

Electrica a finalizat prima etapă a fuziunii prin absorbţie a celor trei companii de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului, care, de la 1 ianuarie 2021, au devenit Distribuţie Energie Electrică România SA (DEER).

foto: Jean-Mihai Pîlșu

Prin fuziunea Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord, a SDEE Transilvania Sud şi a SDEE Muntenia Nord, noua companie Distribuţie Energie Electrică România va opera 198.988 km de linii electrice, în 18 judeţe, din 3 zone geografice ale ţării, reprezentând 40,7% din teritoriul României, şi va deservi peste 3,8 milioane de utilizatori.

Potrivit unui comunicat transmis luni, fuziunea a fost aprobată de principiu de Consiliul de Administraţie al Electrica în şedinţa din 27 mai 2020, pas important în planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023.

„Prin implementarea fuziunii celor trei societăţi de distribuţie din cadrul Grupului se vor obţine beneficii pe termen mediu şi lung pentru toate părţile interesate. Este un proiect major care ne va permite eficientizarea costurilor, în paralel cu accelerarea digitalizării principalelor procese de business, precum şi îmbunătăţirea performanţei operaţionale în vederea creşterii calităţii serviciilor oferite”, a declarat Corina Popescu, director general Electrica.

DEER este responsabilă pentru distribuţia energiei electrice în următoarele judeţe: Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Alba, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna, Prahova, Buzău, Dâmboviţa, Brăila, Galaţi şi Vrancea.

La nivel regional, vor exista 18 sucursale, cu sediile în: Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Bistriţa, Zalău, Braşov, Sibiu, Alba Iulia, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Ploieşti, Brăila, Galaţi, Buzău, Târgovişte şi Focşani.

Din anul 2014 până în prezent, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în modernizarea şi retehnologizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, cu un total de 4,39 miliarde lei investiţi, se mai arată în comunicat.

14 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv