Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

ACTUALITATE: Terasele și plajele s-au deschis, dar cu reguli noi / BUSENESS: Noi măsuri de sprijin pentru angajați și angajatori / 

Breaking News:
 

Firea a emis autorizația de construire pentru Pasajul suprateran Doamna Ghica

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a emis, luni, autorizația de construire pentru pasajul rutier suprateran din zona străzii Doamna Ghica, Sectorul 2.

Simularea pasajului

Construcția va fi realizată de Trustul de Clădiri Metropolitane București – companie înființată de municipalitate și căreia edilul i-a încredințat contractul în luna mai anul acesta.

„Lucrările la Pasajul suprateran Doamna Ghica intră în linie dreapta. Am semnat autorizația de construire. Urmează devierea și modernizarea tuturor rețelelor edilitare din zona – apă, canalizare, gaze naturale, termoficare, electrice, iluminat public, telecomunicații și sistematizare drumuri, conform proiectului. Este un proiect esențial pentru fluidizarea traficului din București. Pentru că zona Doamna Ghica este o una foarte aglomerată, la propunerea mea, la începutul anului, au fost aprobați de către CGMB indicatorii tehnico-economici. În primăvară am semnat contractul pentru proiectare și execuție cu Trustul de Clădiri Metropolitane iar acum am semnat autorizația de construire. Proiectarea a durat trei luni, așa cum am promis, și, conform contractului, lucrările se vor finaliza în 12 luni. Costul estimat al lucrărilor este de 28 de milioane de euro”, a anunțat, luni, pe Facebook, Gabriela Firea.

Pasajul va avea două benzi de circulație pe sens, cu spațiu rezervat pentru linie de tramvai, în cazul în care va fi nevoie.
 
Pasajul va începe din zona intersecției străzii Doamna Ghica cu bulevardul Lacul Tei. Accesul spre pasaj va fi reconfigurat, iar partea carosabilă va fi extinsă de la 4 benzi la 6 benzi.

„Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, țînându-se cont de noua configurație stradală, pentru asigurarea unei circulații fluente. De asemenea, în conformitate cu discuțiile avute cu membrii Comisiei Tehnice de Circulație, s-au păstrat numărul și poziția celor trei stații de autobuz. Trotuarele se vor proiecta pe ambele părți ale arterei și vor avea o lățime de minimum 1.5 metri”, a explicat primarul Gabriela Firea, în luna mai, la .

9 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv