Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:
Noua formă a PNRR va fi aprobată de Guvern în prima săptămână din martie și va merge la Comisia Europeană, pentru avizare

Ghinea: România ar putea obține 4,5 miliarde de euro pentru drumuri și autostrăzi, prin PNRR

România ar putea obține, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), 4,5 miliarde de euro pentru infrastructura rutieră, adică bani pentru drumuri și autostrăzi, dacă vom primi undă verde de la Comisia Europeană, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
 
Noua formă a PNRR ar urma să fie aprobată de Guvern în prima săptămână din martie.
 
 
„Dacă noi vom reuși să avem în draftul acceptat cele 4,5 miliarde, atunci va fi un succes diplomatic major pentru că România este singura țară care a cerut o alocare pentru rutier atât de mare. Mai este Croația care a cerut 200 și ceva de milioane de euro. Dacă vom reuși asta, ceea ce va fi un succes mare, atunci vom avea bani în primul rând pentru A7, pentru legătura cu Moldova, cea mai mare parte care consumă este proiectul matur, partea asta de București spre Moldova; A8, care leagă Moldova de Transilvania, fiind un proiect care abia acum se lucrează la partea de studii tehnice, putem să includem acolo doar capetele de autostradă”, a precizat Cristian Ghinea, la EuropaFM.
 
Ministrul a arătată că, totodată, România ar putea obține un miliard de euro pentru împăduriri: „Pe partea de păduri avem un conses pentru a crește alocarea, probabil vom fi o alocare de un milliard de euro pentru împăduriri. Noi, ca stat, am avut o performanță absolut catastrofală în ultimii 15 ani – s-au plantat 50 de hectare de perdea forestieră”, a spus Cristian Ghinea.
8 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv