Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: 50% dintre măştile de pe piaţă sunt neconforme / Ministrul Economiei pregătește un ordin prin care comercianții să precizeze asta pe produs /

Breaking News:
 

Granturi și pentru ONG-urile organizatoare de târguri, evenimente şi expoziţii

ONG-urile care derulează servicii de organizare de târguri, evenimente şi expoziţii vor putea fi finanțate din fonduri externe nerambursabile, cu cofinanţare de la bugetul de stat, prevede Legea de aprobare a OUG nr. 130/2020, promulgată, joi, de preşedintele Klaus Iohannis.


Legea prevede ca, în contextul crizei provocate de pandemie, să beneficieze de microgranturi pentru capital de lucru şi alţi profesionişti care desfăşoară profesii liberale, pe lângă PFA-uri şi ONG-uri cu activitate economică.

Acest sprijin va fi acordat sub formă de microgranturi pentru capital de lucru, granturi pentru capital de lucru şi/sau pentru investiţii, PFA-urilor, ONG-urilor sau IMM-urilor a căror activitate a fost afectată sau interzisă pe perioada stării de urgenţă sau îngrădită pe perioada stării de alertă.

Legea prevede că pot beneficia de sprijin sub formă de microgranturi pentru capital de lucru, pe lângă PFA şi ONG cu activitate economică, şi „alţi profesionişti, astfel cum sunt reglementaţi de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, care desfăşoară profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege”.

De asemenea, granturile pentru capital de lucru se vor acorda, pe bază de contract de acordare a ajutorului de stat, şi ONG-urilor cu activitate economică din domeniile culturii şi sport, celor de utilitate publică din domeniul social, pe lângă cele din domeniul învăţământ.

„Ca o excepţie, sunt eligibile pentru accesarea granturilor privind capitalul de lucru şi companiile sau ONG-urile care desfăşoară activităţi în domeniul târgurilor şi evenimentelor de afaceri, IT, tehnologie, digital, educaţie financiară, strategie şi management, care nu s-au calificat pentru obţinerea certificatului de urgenţă din cauza specificului activităţii lor (şi anume organizare anuală, cu concentrarea veniturilor doar într-o anumită perioadă din an, nu doar în prima jumătate a anului, perioadă luată în calcul pentru stabilirea procentului de scădere de minim 25% prevăzut ca şi condiţie de eliberare a certificatului de situaţii de urgenţă). În acest caz, scăderea de 25% cerută pentru eliberarea certificatului de situaţii de urgenţă se va calcula luând în calcul anul fiscal 2020 prin comparaţie cu anul fiscal 2019 sau, după caz, semestrul 1, respectiv semestrul 2 2020 prin comparaţie 2019″, prevede actul normativ.

Granturile pentru investiţii se acordă IMM-urilor şi ONG-urilor cu activitate economică din domeniul cultural, cât şi celor de utilitate publică din domeniul social pe bază de contract de acordare a ajutorului de stat. 

0 Shares