Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 
Ministrul Mediului a încercat să pună frână românilor, la fel cum a făcut șeful ei de partid, Tăriceanu, în cazul impunerii primei taxe auto în 2008

Grațiela își îndreaptă aberația privind obligativitatea ITP în cazul Rabla. DOCUMENT

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu (ALDE), își îndreaptă aberația pe care a impus-o anul trecut în cadrul Programului Rabla, prin ordin, privind obligativitatea deținerii, de către românii care își casează mașinile, a inspecţiei tehnice periodice (ITP) a vehiculului care stă în garaj, fără a circula pe drumurile publice. (Vezi document la finalul articolului)

 

Astfel, Gavrilescu a lansat joi în dezbatere publică, cu o zi înaintea adoptării de către Guvern a bugetului pentru Programul Rabla, un proiect de modificare a Ordinului emis anul trecut, prin care impunea ITP-ul.

„Am hotărât, făcând o analiză clară, la rece, şi am emis ordinul de ministru prin care ITP-ul pentru o maşină care stă în curtea unui cetăţean să fie scos. Dacă eu am maşina în curte nu o să mă mai duc să plătesc o taxă în plus când pot să mă duc să o dau pentru a achiziţiona o maşină nouă. (…) De săptămâna trecută ordinul este deja postat pe site” a explicat ea, îâmbătă, la un post de televiziune.

„Interesul nostru este să le scoatem de peste tot, din parcări, din curţile oamenilor, nu avem nevoie sa blocăm acest sistem care este derulat de foarte mult timp şi care funcţionează foarte bine şi în sensul în care facem şi eforturi financiare pentru ca în fiecare an să reuşim să dublăm numărul de prime de casare. Atunci ar fi fost aşa, să zicem, un joc care nu ar fi fost corect”, a precizat Gavrilescu.

Anul trecut, Ministerul Mediului a anunţat că începând din 2019 cei care vor dori să beneficieze de ajutorul de la stat pentru înlocuirea maşinii vechi erau obligaţi să ducă la casat numai maşini cu ITP valabil. Aceasta era considerată o condiţie obligatorie în ceea ce priveşte casarea unei maşini şi stoparea poluării, deoarece ITP-ul dădea dreptul proprietarului de autovehicul de a circula pe drumurile publice.

Guvernul a aprobat vineri bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, ceea ce a permis continuarea programelor guvernamentale ‘Rabla clasic’ şi ‘Rabla plus.

Programul Rabla va beneficia în acest an de suma de 322 milioane de lei, ceea ce înseamnă că aproximativ 35.000 de persoane fizice şi juridice vor putea să achiziţioneze o maşină nouă.

Graţiela Gavrilescu vrea ca lansarea Programului Rabla clasic -, pentru care prima de casare va fi tot de de 6.500 de lei, ca în anii trecuți – să aibă loc în prima săptămână din luna aprilie: “în jur de 5 – 6 aprilie”. 

„Continuăm şi anul acesta reînnoirea parcului auto cu maşini nepoluante, maşini 100% electrice sau hibrid plug in sau hibrid, pentru care Guvernul a adoptat suma de 93 milioane de lei, buget care va putea să fie accesat atât de persoanele fizice, cât şi juridice”, a mai spus ministrul Mediului.

Download (PDF, 476KB)

9 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv