Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Orban l-a numit pe Berbeceanu prefect la Capitală în locul Cojanu, care a devenit inspector guvernamental la SGG /

Breaking News:
 

Guvernul a declarat de importanţă naţională construirea a două conducte de gaze

Guvernul Orban a declarat de importanţă naţională construirea conductelor de gaze Prunişor Orşova-Băile Herculane-Jupa şi Ghergheasa-Focşani.

foto: Jean-Mihai Pîlșu

În acest sens, au foost aprobate, în şedinţa de vineri, două hotărâri de Guvern.

Potrivit ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, Guvernul a aprobat Programul Național de introducere a gazelor naturale în localitățile urbane și rurale din România.

Iată întreaga declarație, la briefingul de la finalul ședinței Executivului:

A„șa după cum deja se cunoaște Programul Naţional are valoarea de un miliard de euro, se derulează în două etape. O primă etapă este cea aferentă perioadei de programare 2014 – 2020 cu o valoare de 235 de milioane de euro, iar cea de a doua etapă a programului este prevăzută pentru perioada de programare 2021-  2027 și are o valoare estimată de 800 de milioane de euro.

Beneficiarii eligibili sunt autoritățile publice locale, unitățile administrativ teritoriale în parteneriat și asociațiile de dezvoltare intercomunitară. Sunt prevăzute a fi racordate un număr de 30.000 de gospodării la rețeaua de distribuție de gaze naturale, pe lângă înființarea de rețele de distribuție de gaze naturale. De asemenea, se vor putea finanța activități care prevăd extinderea rețelei actuale de distribuție a gazelor naturale.

Apelul de proiecte se va deschide începând cu data de 17 august 2020.

Sunt două condiții importante în cadrul programului, și anume valoarea investiției pe gospodării trebuie să fie încadrată în 6.500 de euro pe gospodărie și fiecare proiect trebuie să cuprindă un număr de 1.000 de gospodării.

Valoarea unei cereri de finanțare depuse este de 25 de milioane de euro”. 

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv