Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 

Indemnizaţie de şomaj pentru absolvenţii în vârstă de minim 16 ani

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot solicita de la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de 6 luni, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare.

foto: Jean-Mihai Pîlșu

Pentru a beneficia de indemnizaţie, tinerii absolvenţi ai promoţiei acestui an ai instituţiilor de învăţământ trebuie să se înregistreze, ca persoană care îşi caută activ un loc de muncă, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.

Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării – informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională.

Acte necesare: Carte de ldentitate, actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii. Alături de acestea, se depune o declaraţie pe proprie răspundere privind starea de sănătate. Acest ultim document este un tipizat disponibil pe site-ul www.anofm.ro, la secţiunea Persoane fizice/Indemnizaţii de şomaj şi venituri de completare.

Depunerea actelor se poate face on-line, la adresa de e-mail a agenţiilor. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv