Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 
Noua Lege a pensiilor, inițiată de PSD, a fost adoptat inclusiv cu voturile PNL, fiind promulgată imediat de președintele Iohannis, în campania pentru europarlamentare

Iohannis: E evident că o creştere de 40% a pensiilor pur şi simplu nu este posibilă!

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că o majorare cu 40% a punctului de pensie, așa cum prevede noua Lege a pensiilor, este „pur şi simplu imposibilă”.

„E evident că o creştere de 40% a pensiilor, pur şi simplu, nu este posibilă, nu sunt banii. Pe de altă parte, e rezonabil să ne gândim la o creştere a pensiilor. Nu putem să lăsăm categoria cea mai vulnerabilă, pensionarii, să plătească integral costurile recesiunii, contracţiei economice. Dar şi aici, justa măsură este importantă”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a precizat că Guvernul va decide în ce cuantum vor fi majorate pensiile.

“Pensiile vor creşte. Cât va fi această creştere, va calcula Guvernul şi vor veni cu măsurile de rigoare”, a susţinut şeful statului.

Amintim că Iohannis a promulgat imediat după adoptare Legea pensiilor, inițiată de PSD și votată inclusiv de PNL, în campania pentru elegerile europarlamentare din luna mai 2019.

Despre respectarea deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind aplicarea altei legi, cea a dublării alocațiilor copiilor, act normativ pe care l-a promulgat în 14 ianuarie, deși premierul Ludovic Orban anunțase că va proroga până la 1 august aplicarea ei, președintele Iohannis a spus:

„Ne găsim într-o situație foarte complicată. ne dorim sincer să creștem și alocațiile și pensiile. De la dorința sinceră la putința sinceră e o cale mai lungă. În aceste condiții în care ne luptăm – și cred că o să o câștigăm această luptă – să revigorăm economia, nu cred că se așteaptă cineva că toate cheltuilelile planificate inițial să fie și făcute. Am rugat Guvernul să facă propunerile cele mai bune. Atât cât se poate!”.

Iohannis, despre respectarea deciziei CCR privind dublarea alocațiilor: „Atât cât se poate!”
19 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv