Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Camera Deputaților dă vot final pe data alegerilor locale: 27 septembrie / 

Breaking News:
 

Ionel Dancă: Salariul minim net va crește cu 83 de lei în 2020

Salariul minim brut va crește cu 150 de lei, iar la nivel net – cu 83 de lei la 1 ianuarie 2020, a anunțat, marți, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul ședinței Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

“O creştere a salariului minim brut pe ţară cu 7,2% are un impact asupra consumului cu o creştere de 0,3%, iar la nivelul inflaţiei un impact moderat de până în 0,1%. Pe zona de impact bugetar, măsura implică un impact total de 3 miliarde de lei, din care pe partea de venituri 3 miliarde de lei, iar pe partea de cheltuieli 1,8 miliarde de lei”, a explicat el.

Dancă a fost întrebat şi ce se va întâmpla cu salariul minim pentru cei cu studii superioare şi cei din construcţii.

“În ceea ce priveşte salariul minim din construcţii, vorbim de un număr de contracte de aproximativ 316.000, este o prevedere asumată inclusiv în dialogul cu reprezentanţii partenerilor sociali din acest domeniu, este o prevedere care va fi păstrat în vigoare, iar în ceea ce priveşte nivelul salariului minim pentru cei cu studii superioare în momentul de faţă hotărârea de guvern nu va afecta în niciun fel această categorie de salariaţi, respectiv rămâne în plată nivelul salariului minim pentru cei cu studii superioare, urmând ca, în timp, prin creşterea salariului minim brut pentru cei care în momentul de faţă sunt sub nivelul celor cu studii superioare să ajungă la acelaşi nivel şi să existe un singur salariu minim brut”, a precizat şeful Cancelariei prim-ministrului.

Referitor la corelarea punctului de amendă cu salariul minim, Dancă a spus: “Există o corelaţie între salariul minim şi punctul de amendă, din datele care ne-au fost furnizate de colegii de la Ministerul de Finanţe nu există un impact semnificativ, nici pe partea de venituri bugetare, nici pe partea de, să-i spunem, efecte în plată, sunt nesemnificative aceste efecte”.

Întrebat dacă odată cu majorarea salariului minim va creşte şi punctul de amendă, Dancă a spus: “Nu s-a luat nicio decizie în această privinţă, în sensul modificării reglementărilor legale în vigoare”.

73 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv