Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București decide dacă va fi redeschis dosarul „10 August” / POLITICĂ: Orban anunță prelungirea, „cel mai probabil”, a stării de alertă / Va fi a 4-a lună de atfel de restricții, după cele 2 luni de stare de urgență /  ANM: Cod Galben de ploi torențiale, până luni seară /

 

Breaking News:
 

Michelin închide trei uzine din Europa. Cele din România scapă

Producătorul francez de pneuri Michelin va închide până la finele lui 2016  două  din Europa, cea de la Fossano (Italia) și cea de la Oranienburg (Germania), iar până la sfârşitul lui 2018 și o a treia uzină, la Ballymena (Marea Britanie), transmite AFP.

michelin-man

În anunțul Michelin făcut ieri nu apare şi România, unde producătorul are aproape 3.000 de angajați în 3 uzine – două la Zalău și una la Florești – și într-o rețea comercială. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001.

Începând cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operațiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croația, Bosnia, Macedonia, Muntenegru și Serbia.

Criza şi contextul concurenţial, de vină

“De mai mulți ani, contextul concurențial și criza economică au afectat piața europeană de pneuri, în special piața pneurilor noi și reșapate pentru camioane. Pentru a-și păstra poziția de cel mai mare producător și a continua creșterea în Europa, Michelin ar dori să-și consolideze poziționarea pe produsele cu valoarea adăugată mare” arată grupul francez, într-un comunicat de presă.

Aaproape 1.500 de salariați vor fi afectați de închiderea celor 3 uzine. “Pentru a finanța aceste proiecte de reorganizare, grupul Michelin va înregistra un provizion de aproximativ 280 de milioane de euro în bilanțul consolidat la 31 decembrie 2015”, precizează Michelin.

Michelin are în Europa peste 65.000 de salariați și dispune de aproximativ 40 de facilități industriale care asigură 40% din activitatea sa.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv