Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație, a 8-a zi: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / ACTUALITATE: Ceferiștii protestează la Ministerul Educației și amenință că opresc trenurile de călători, de la 1 iulie /  POLITICĂ: Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier /

Breaking News:
Datoria publică și deficitul bugetar costă din ce în ce mai scump

Ministerul Finanțelor se împrumută tot mai mult: 4,71 miliarde de lei, în luna mai

Ministerul Finanțelor va împrumuta, în luna mai, suma 4,71 miliarde de lei, cu 185 milioane de lei mai mult decât în aprilie (4,525 miliarde de lei). Banii sunt destinați pentru refinanţarea datoriei publice şi acoperirea deficitului bugetului de stat.

Astfel, suma planificată să fie împrumutată de la băncile comerciale este de 4,2 miliarde de lei, din care 800 mil. lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,4 miliarde de lei prin 7emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 510 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Luni, MFP a împrumutat 215 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 180 luni, la un randament mediu de 4,14% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii a fost de 200 de milioane de lei, iar băncile au subscris 556,1 milioane de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 30 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

146 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv