Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

CCR: Numirile șefilor interimari la TVR și Radio sunt neconstituționale / POLITICĂ: Noul Avocat al Poporului va fi votat în Parlament miercurea viitoare / Orban: Coaliția va avea un singur candidat / ANM / Codul Galben de ploi se mută în sud-vestul țării, apoi în Dobrogea /

Breaking News:

Ministrul Economiei, Virgil Popescu: RADET ar putea intra luni în faliment. Firea: Îi sperie pe bucureșteni

Noul ministru al Economiei, Virgil Popescu, le dă o veste proastă bucureștenilor: judecătorul sindic ar putea declara, luni, falimentul RADET.

Virgil Popescu a spus că vor fi găsite soluții: “Mâine vom avea o întâlnire pe această temă şi eu vreau ca Primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni să fie declarat falimentul RADET. Elcen este pregătită să livreze energie termică. Primăria să se asigure că toată subvenţia către Elcen este plătită”.

“Sper să nu se ajungă la falimentul RADET, însă Primăria trebuie să fie pregătită şi pentru această eventualitate”, a arătat Popescu.

RADET se află în insolvență din noiembrie 2016, iar după mai bine de 2 ani, pe 17 aprilie anul acesta, Tribunalul București a decis falimentul Regiei.

Replica Gabrielei Firea: E un ministru incompetent și repetent

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a făcut eforturi disperate să dea un tun de zile mari, prin fuziunea ELCEN – RADET – o afacere uriașă, fără însă a reuși.

Ea a lua foc, miercuri, la aflarea anunțului făcut de noul ministru al Economiei, pe care l-a atacat frontal:

“A ieșit noul ministru al Energiei lângă noul premier să-i sperie pe bucureșteni că vor rămâne fără apă calda și căldură, anunțând de la nivelul de ministru politic că luni RADET va intra în faliment. Stau și mă întreb în ce țară trăim, în care un ministru numit politic știe ce va face justiția, cum se va înfăptui justiția luni. Îi dau o veste proastă acestui ministru al Energiei incompetent și repetent: în cazul în care RADET intră în faliment, automat intră și Elcen în faliment care, poate nu a aflat, îl informez eu – este în răspunderea domniei sale, ca ministru. Mult mai normal era ca acest domn ministru să citească legislația, reglementările, să se informeze și pe urmă să facă declarații”.
 
Gabriela Firea a susțint că, indiferent de situația juridico-financiară a RADET și Elcen, nu se va întrerupe furnizarea agentului termic sub nicio formă în București.
 
“Pentru simplul motiv că apa caldă și căldura constituie infrastructură critică și are legislație aparte, care garantează livrarea. (…) Că sunt opriri punctuale pentru înlocuiri de conducte sau repararea unor avarii, e altceva (…), dar sub nicio formă nu se va întâmpla așa cum a anunțat acest nou ministru incompetent al Energiei, că luni judecătorul sindic va declara falimentul RADET”, a mai spus Firea.
 
Prietenia Firea – Bușoi

Firea pare că a uitat prietenia cu PNL în Consiliul General al Municipiului București. În februarie, PNL București, condus la acea vreme de Cristian Bușoi, a acuzat USR că nu a votat alături de PSD+ALDE, în CGMB, pentru înființarea a două companii municipale care să preia activitatea  RADET.

Firea a reușit cu ajutorul PNL să transfere RADET la două companii municipale nou-înființate de CGMB

 TUNUL ELCEN! DOCUMENT: Firea vrea să șteargă din banii bucureștenilor, la rectificarea bugetului, datoria ELCEN

În acest context, vă invităm să citiți, în ordinea cronologică a evenimentelor, și:

Episodul 1. Premierul Tudose vrea sesiune parlamentară extraordinară ca să ACOPERE un jaf de 700 de milioane de euro: să treacă ELCEN la Primăria Capitalei pentru 155 de milioane de euro!
Episodul 2. Un comunicat de presă al Primăriei Capitalei ne ajută în continuarea anchetei jurnalistice și ne confirmă datele din primul episod! Edilul Bucureștilor se dă de gol în afacerea “ELCEN& RADET: Tunul lui FIREA”
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv