Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:

Ministrul Energiei: Listarea pe bursă a unor pachete minoritare de acţiuni nu înseamnă privatizare

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis într-un mesaj video că listarea pe bursă a unor pachete minoritare de acţiuni aparținând companiilor de interes strategic naţional „nu înseamnă privatizare”, „ci şansa de modernizare, de a face investiţii, de care, evident, va beneficia fiecare român”.

Popescu spune că statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile.

„Ca în povestea cu Petrică şi Lupul, pe diverse voci, aud că se strigă “Ne vând ţara”. Asta după ce premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul vrea să abroge Legea 173/2020 care a reglementat interdicţia, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la bănci şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar. Un demers legislativ pe care îl susţin şi am mai anunţat asta. Însă, nu privatizăm nimic! Aşa cum am spus şi în cadrul ultimelor audieri, nu privatizăm nimic! Statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi companiile de interes strategic naţional! Şi aşa va fi!”, a scris, vineri seara, ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook

„P.S. În continuare cred că nu este bine să ne folosim de manipulare şi de temerile ascunse ale unor oameni, doar că să obţinem un interes electoral efemer”, a conchis Popescu.

Mesajul său vine la o zi după ce premierul Florin Cîţu a anunţat că Legea privind neînstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile naţionale va fi abrogată.

Cîţu: Vânzarea Petrom a fost, generic, un lucru bun. Vom abroga Legea neînstrăinării acţiunilor
4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv