Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:

Minune marca Firea! RADET și-a redus pe hârtie pierderile, în lipsa oricări investiții

Cu doar o zi înainte de ședința CGMB în care primarul Gabriela Firea vrea o majorare de capital de 1,2 miliarde lei la Compania Municipală Energetică, pentru cumpărarea creanțelor ELCEN în vederea fuzionării cu RADET, regia de termoficare susține că și-a redus masiv pierderile. Evident, pe hârtie, deoarece nu ne amintim să fi făcut vreo investiție, RADET aflându-se de aproape 2 ani în insolvență.
 
 
Totodată, consilierii generali ai Capitalei sunt chemați de Firea să aprobe “compensarea valorică” a pierderilor de energie termică şi apă de adaos înregistrate de SACET Bucureşti în anul 2017, în valoare totală de 80,3 milioane lei. Adică tot o ștergere – evident, din banii contribuabililor.
 
Asta în condițiile în care numai anul trecut au avut loc în sistem 7.596 incidente și avarii.
 
Conform acestuia al doilea proiect de Hotărâre CGMB, compensarea se va plăti în două tranşe: 40 de milioane de lei rapid, până la 31 august, iar 40,3 milioane lei după avizarea de către ANRE a pierderii tehnologice de 28,61%.
 
Redăm integral comunicatul:
 
“RADET anunţă, miercuri, că rezultatele financiare obţinute în primul semestru al anului curent confirmă un trend pozitiv. Eforturile susţinute şi măsurile implementate au condus la reducerea semnificativă a pierderilor – de la 109 milioane lei, înregistrate la data de 30 iunie 2017 (primul semestru al anului 2017), la doar 0,3 milioane de lei la 30 iunie 2018 astfel că aproape a fost atins echilibrul financiar”, arată reprezentanţii companiei.

Totodată, raportat la rezultatele economico-financiare ale lunii august 2017, datoriile curente cu termenul de plată depăşit au scăzut cu 2,7 milioane de lei, de la 63,8 milioane de lei, la 61,1 milioane de lei, în aceeaşi lună a anului 2018.

De asemenea, în data de 20 august 2018, RADET înregistra către ELCEN datorii (cu termenul scadent depăşit) în valoare de 25,8 milioane de lei. În anul 2017, la aceeaşi dată, suma restantă către ELCEN era de peste două ori mai mare, fiind în cuantum de 54,9 milioane de lei. Aşadar, în relaţia comercială cu ELCEN, se constată o îmbunătăţire netă, deficitul sezonier reducându-se cu 29,1 milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Oficialii regiei mai arată că, potrivit experienţei anului trecut şi a proiecţiilor financiare, în perioada sezonului rece va fi achitată integral suma restantă ce se va acumula până în luna noiembrie. Totodată, raportat la aceeaşi experienţă a anului 2017, şi facturile lunilor de iarnă ar putea fi achitate cu aproximativ 30 de zile înaintea termenului scadent.

RADET Bucureşti este un prestator de servicii de interes local care exploatează reţeaua termică de termoficare a Municipiului Bucureşti. RADET are în exploatare 1.012 Puncte Termice, staţii centralizate şi module termice, 47 Centrale Termice de cvartal şi o Centrală termică de zonă (Casa Presei).

RADET furnizează energie termică pentru peste 8.200 de blocuri de locuinţe şi aproximativ 300 imobile, precum şi pentru aproximativ 5.100 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici”. 

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv