Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Transportatorii amenință cu blocarea drumurilor, revoltați de modificările „toxice” propuse de Câciu la Codul fiscal / JUSTIȚIE: CCR a preschimbat din 21 septembrie pentru 13 iulie data dezbaterii contestației USR pe Legea protecției avertizorilor de integritate / ANM: Codul Portocaliu și Galben de furtuni, restrâns la sudul țării /

Breaking News:

Năsui, atac la ministrul Virgil Popescu: A readus la Salrom PNL-iștii care căpușau compania în liniște

Ministrul demisionar al Economiei, Claudiu Năsui (USR PLUS), îl acuză pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, cel care a preluat interimatul la Economie, că a schimbat membrii Consiliului de Administrație profesioniști ai Salrom cu liberali care anul trecut „încercau să dea un tun imobiliar” – adică să mute compania de stat dintr-o chirie în alta, cu consecința că trebuia să le plătească pe ambele.

Publicăm integral acuzațiile lui Claudiu Năsui la adresa ministrului Virgil Popescu:

„Vechea clasă politică coruptă revine în forță.
 
Mai țineți minte la începutul anului când s-a încercat un tun imobiliar la compania de stat Salrom? (https://cutt.ly/Salrom-control)
 
Pe scurt, la începutul anului se pregătea un tun imobiliar prin care Salrom pleca din sediul pe care îl avea închiriat pe mai mulți ani și se muta într-un imobil închiriat la rândul lui de Lido SA (o altă companie de stat) și pe care ea îl subînchiria mai departe de la o firmă Oscar Downstream. Rezultatul este că Salrom ar fi trebuit să plătească toată chiria pe tot restul anilor unde stătea deja. Dar, deodată trebuia să o plătească și pentru sediul nou. De ce era o prioritate mare pentru Salrom să-și schimbe sediul? Pentru că la astfel de închirieri mari se iau comisioane. În caz că nu vă sună cunoscut numele Oscar Downstream, este compania care a încercat anul trecut printr-un lobby fioros să monopolizeze piața de distribuție a produselor energetice printr-o lege trecută în parlament și atacată cu succes de USR la CCR. Încrengătura e mare, dar scriem mai multe altă dată.
 
Claudiu Năsui, ministrul Economiei
 
Am dejucat planul acesta păgubos pentru compania publică, dar avantajos pentru conducere, la începutul anului. Ca răsplată am primit, la vremea, aceea un nou val de atacuri în presă. Evident, nu m-am lăsat intimidat.
 
Am numit un nou Consiliu de Administrație, profesionist, care a reușit într-un timp record să pună foarte multe proiecte corecte și bune pe picioare. Cel mai cunoscut fiind să facă primii pași pentru exploatarea grafitului de la Baia de Fier. Și a mai reușit, printre altele, să crească profitul companiei cu ~70% și să demareze procedurile pentru relansarea pe piață a sării fabricate în România.
Cu cine credeți că a fost înlocuit Consiliul de Administrație profesionist de la Salrom acum câteva zile?
 
Fix cu cei care căpușau compania în liniște și au încercat să dea marele tun imobiliar explicat mai sus.
 
Haideți să vedem cine sunt proaspeții numiți de ministrul interimar:
 
1) Domnul Petrică Lucian Rusu, PNL-ist care a făcut schimbarea de la Echipa Orban la Echipa Cîțu. A fost secretar de stat PNL, consilier parlamentar și a lucrat în Direcția Județeană de Tineret Iași. Înainte de asta a fost director la grupul Tinmar, unde patron e domnul Augustin Oancea, cel care a preluat afacerile domnului Ioan Nicolae (aflat în pușcărie) și care apare în dosarul DIICOT privindu-i pe șefii ruși de la Rompetrol și pe Cristi Borcea, fostul acționar de la Dinamo. Domnul Oancea vinde anual statului român energie de zeci de milioane de euro, prin compania sa, Tinmar Energy.
 
2) Domnul Nicolae Tulici, PNL Sălaj. Este juristul grupului, are multiple condamnări penale. A fost condamnat la amendă penală pentru fals intelectual, la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență, un an de închisoare și 2 ani de supraveghere judiciară pentru că a condus beat. În prezent, domnul Tulici este anchetat de DIICOT în dosarul de furturi de utilaje agricole „Borșa”.
 
3) Domnul Cătălin Paraschiv, fost consilier județean PNL Galați, încheie lista conducerii Salrom.
 
 
Iată cum statul revine la normal. Oamenii profesioniști sunt dați la o parte, iar în locul lor revin băieții pe care îi știm cu toții.
 
Știți când a fost semnat ordinul de ministru prin care au fost numiți cei de mai sus în conducerea Salrom? Fix în seara zilei în care am plecat din minister. Înțeleg că ordinul a fost scris noaptea.
 
Nu le pasă de ce fac sau de ce credem despre ei. Vechea clasa politică coruptă știe că alegerile sunt abia peste 4 ani. Până atunci toate acestea se vor uita. Așa că nu ratează nicio ocazie de căpușare a banilor contribuabililor, mai ales în așteptarea congresului de partid. Congres care trebuie cumpărat cu bani.
 
Noi avem parte de taxe mari pe muncă, suntem campioni europeni la taxarea muncii pe salarii mici. Împotriva Zero Taxe pe Salariul Minim apar toți bugetarii de lux să ne spună că nu sunt bani să-i lăsăm celor care muncesc. Nu e adevărat. Banii noștri sunt luați de vechea clasă politică coruptă, oameni rodați de 31 de ani pe acest furt”.
 
38 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv