Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Optimismul lui Cîțu, spulberat de realitate. INS: 12,3% scădere economică în T2

Scăderea economică a României a fost de 12,3% în trimestrul al doilea (T2) din acest an, față de primul trimestru (care înregistrase creștere de 2,4%), potrivit datelor semnal comunicate, vineri dimineață, de Institutul Național de Statistică (INS).
 
INS inventariaza evoluția PIB în 5 cicluri: datele semnal, apoi datele provizorii (I), date provizorii (II), date-semidefinitive si in final, dupa circa doi ani, datele definitive. 
 
„Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a înregistrat, în trimestrul II 2020, o scădere cu 10,5% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier. În semestrul I 2020, Produsul intern brut a scăzut, comparativ cu semestrul I 2019, cu 4,7%, pe seria brută şi cu 3,9% pe seria ajustată sezonier”, se arată în comunicatul INS.
 
Comisia Națională de Prognoză – evocată, joi seară, de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu – arată că economia Romaniei ar putea scadea cu 3,8% in 2020, iar deficitul bugetar ar ajunge la 8,6%.
 
 
Inițial, Cîțu fusese extrem de optimist, în data de 5 mai susținând că reculul economiei nu va depăși 1,9%, iar revenirea va fi în „V„) în T3.
VIDEO. Cîțu este optimist: Economia își va reveni în „V”, în doar 3 luni – trimestrul III
476 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv