Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Camera Deputaților a dat votul final pe data alegerilor locale: 27 septembrie / EXTERNE: Austria impune carantinarea românilor /

Breaking News:
 

Orlando de la Finanțe împrumută 4,4 mld lei de la bănci, pentru deficit

Ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, va împrumuta de la băncile comerciale, în luna iunie, 4,425 miliarde de lei – cu 345 de milioane de lei, respectiv cu 8,5% mai mult față de luna mai -, pentru acoperirea deficitului bugetului de stat și refinanţarea datoriei publice.

Din totalul sumei, 400 de milioane de lei vor fi împrumutați printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,5 miliarde de lei, prin noi emisiuni sau redeschiderea de obligaţiuni de stat. La acestea se poate adăuga suma de 525 de milioane de lei, prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni, potrivit datelor Ministerului de Finanțe.

Conform prospectelor de emisiune, MFP are în program o licitaţie, în data de 3 iunie, pentru certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 400 de milioane de lei, pe o perioadă de 182 de zile. Data scadenţei este la 4 decembrie 2019.

De asemenea, Finanţele anunţă redeschiderea a şapte emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3,5 miliarde de lei, care vor fi urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (525 milioane de lei în total). Emisiunile vor fi de 300, 500 şi de 600 de milioane de lei.

825 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv