Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

CCR: OUG 23/2020 adoptată de Guvernul Orban în domeniul Justiției este neconstituțională /

Breaking News:
 

OUG adoptată de Guvernul Orban: Părinții vor fi plătiți și în vacanța de Paști

Guvernul Orban a aprobat în ședința de joi, printr-o nouă Ordonanță de urgență (OUG), ce completează OUG 30/2020, acordarea de zile libere părinţilor pentru a-și supraveghea copii cu vârste de până în 12 ani și în perioada vacanței de Paști, pe fondul epidemiei de coronavirus (COVID-19).

OUG nr. 30/2020 fusese adoptată pentru a corecta Legea 217/2020, ce intrase în vigoare pe 17 martie 202,0 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru a-şi supraveghea copiii atunci când se închid şcolile în situaţii extreme.

Iată precizările ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS):

Guvernul a adoptat în acest sens o Ordonanţă care modifică art. 1 alin. (1) din HG nr. 217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ. Măsura era necesară în contextul restricţionării drastice a circulaţiei persoanelor în ultima perioadă, printr-o serie de ordonanţe militare, mai ales a persoanelor vârstnice, care, în marea lor majoritate, se ocupau de supravegherea nepoţilor pe timpul zilei”.

În cazul părinţilor care beneficiază, deja, de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu, angajatorul urmând să-i înştiinţeze despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice. 

9 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv