Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Orban l-a numit pe Berbeceanu prefect la Capitală în locul Cojanu, care a devenit inspector guvernamental la SGG /

Breaking News:
 
Ministrul Muncii nu a mai publicat, din 28 mai, numărul contractelor închise, ci doar pe al celor suspendate. Dar s-a aflat că numărul acestora aproape s-a dublat până la 15 iulie

Peste 875.000 de contracte, încetate. Violeta Alexandru: Nu sunt tot atâția șomeri

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, nu a mai publicat din data de 28 mai numărul contractelor încetate, așa cum a procedat în fiecare zi din cele două luni de stare de urgență, ci doar pe al contractelor suspendate.

Dar până la urmă s-a aflat, de la Inspecția Muncii, că există peste 875.000 de contracte închise până pe 15 iulie, începând cu data de 16 mar­tie – când președintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgență și a prelungit-o apoi până pe 16 mai, perioadă în care angajații din sectorul privat au fost siliți să stea acasă, primind șomaj tehnic. 

Întrebată vineri seară, la briefingul de la sfârșitul ședinței de Guvern, câte contracte sunt închise până la data de 31 iulie, Violeta Alexandru nu a vrut să spună numărul acestora și nici de ce îl ține ascuns. 

Însă a precizat că nu sunt tot atâția șomeri, deoarece mulți dintre românii în cauză aveau mai multe contracte. Mai precis, în evidențele ministerului figurează doar 600 de foști angajați activi care nu mai au niciun contract de muncă.

Iată declarația ministrului Muncii:

„Cifra pe care trebuie s-o rețineți este cifra de 5.581.000 de persoane, care sunt astăzi angajații activi. Ceea ce dumneavoastră menționați ca fiind oameni fără loc de muncă sunt de fapt contracte. Nu e același lucru. Contract poate să aibă o persoană, unul… sau o persoană poate să aibă unul sau mai multe contracte.

În evidențele Inspecției Muncii – și vă putem pune cifrele la dispoziție în acest moment – apar 600, repet, 600 de foști angajați activi care astăzi figurează ca nemaiavând niciun contract de muncă activ.

Ceea ce nu înseamnă că aceste cifre nu sunt în evoluție și că nu pot avea oportunitatea, având în vedere noile măsuri pe care Guvernul Ludovic Orban le pune, iată, rapid în aplicare, că nu își pot găsi un loc de muncă.

Nu confundați între contracte de muncă și angajați activi. Angajat activ înseamnă cifra pe care v-am spus-o 5,58 de milioane și puțin, sunt în evoluţie de la o zi la alta. Dumneavoastră faceți trimitere la contracte și menționați o cifră care nu are legătură cu angajații activi!”.

Ultima informare privind contractele încetate

Practic, în numai o lună și jumătate (1 iunie – 15 iulie), numărul contractelor închise aproape s-a dublat.

37 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv