Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Proiectul rectificării bugetare, lansat în dezbatere publică / 

Breaking News:

Primele parcele din Parcul industrial Tileagd, concesionate. Investiţii de 1,2 milioane euro

Primele două parcele din Parcul industrial Tileagd au fost concesionate pentru investiţii de 1,2 milioane de euro, a anunţat, miercuri, societatea Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) S.A., administratorul parcurilor industriale din Municipiul Oradea şi din judeţul Bihor.

În urma publicării licitaţiei deschise, s-a ocupat prima parcelă de teren în suprafaţă de 2.458 metri pătraţi de către societatea Tony Instal SRL care funcţionează în domeniul instalaţiilor electrice cu o investiţie în valoare de 200.000 de euro.

Cea de-a doua parcelă în suprafaţă totală de 6.186 metri pătraţi s-a atribuit la finalul lunii decembrie 2021, în urma procedurii de negociere directă, companiei West Team Food SRL, care activează în domeniul industriei alimentare pentru o investiţie în valoare de minimum 1 milion de euro.

„Ne-am propus dezvoltarea unei reţele de parcuri industriale în judeţul Bihor, iar prin cele două investiţii din parcul Tileagd le mulţumesc investitorilor pentru încrederea acordată. Facem paşi siguri spre dezvoltarea economică a judeţului Bihor şi ne dorim să le oferim bihorenilor şansa de a avea un loc de muncă aproape de casă”, a declarat directorul ADLO, Alina Silaghi.

Parcul industrial Tileagd este situat în comuna Tileagd, la aproximativ 17 kilometri de Municipiul Oradea, pe drumul european E60. Are o suprafaţă de nouă hectare, fiind asigurate toate utilităţile necesare (apă, canal, curent, internet, drumuri de acces, parcare).

Durata maximă a constituirii dreptului de folosinţă pentru parcelele din Tileagd este de 25 de ani, începând cu data semnării Contractului de administrare şi de prestări servicii conexe. Redevenţa minimă, stabilită ca bază de pornire a licitaţiei deschise, este de 4,00 euro/mp/25 de ani, fără TVA pentru zona Industrie Prelucrătoare (producţie) şi de 4,50 Euro/mp/25 de ani fără TVA pentru zona Servicii.

Pentru cei interesaţi, solicitarea informaţiilor referitoare la documentaţia de licitaţie şi la condiţiile de participare la procedură va putea fi adresată societăţii ADLO S.A. numai în scris, pe adresa de email contact@adlo.ro.

ADLO lucrează în prezent la înfiinţarea altor patru parcuri industriale, în municipiile Beiuş şi Marghita şi oraşele Aleşd, Ştei, pentru care directorul ADLO, Alina Silaghi, afirmă că se vor putea obţine în acest an planurile urbanistice, SF-uri şi chiar titlurile de parc.

Pe lângă Tileagd, mai există un Parc industrial în oraşul Săcueni, aproape de graniţa cu Ungaria, unde, deocamdată, la sesiunea de licitaţii de anul trecut nu s-a prezentat niciun investitor.

ADLO va mai organiza, periodic, licitaţii atât pentru parcurile din judeţ (Săcueni şi Tileagd), cât i pentru parcelele disponibile în parcurile industriale din Oradea.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv