Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Amenzile mărite pentru lipsa rovinietei se aplică de sâmbătă, 20 august / POLITICĂ: Premierul Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, analizează la Sinaia reglementarea prețurilor la energie așa cum cere PSD / 

Breaking News:

Romsilva pune la vânzare 34.000 de brazi de Crăciun, la preţuri de la 15 lei

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva pune la vânzare 33.996 pomi de Crăciun, dintre care 22.551 sunt brazi şi 11.445 molizi sau alte specii de răşinoase.

Din totalul acestora, 70% din pomi de Crăciun, respectiv 23.926 bucăţi, provin din culturile specializate din pepinierele silvice ale RNP iar 10.070 – din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Şi în acest an, preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun specia molid de până la 1,3 metri şi ajung la 35 lei pentru cei din specia brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri, conform unui comunicat transmis miercuri.

Solicitările pentru exemplare de peste 3 metri înălţime sunt considerate comenzi speciale, subliniază Romsilva.

Dacă pomii de Crăciun sunt vânduţi de unităţile din subordinea Romsilva în pieţe sau alte locuri amenajate, la aceste preţuri se adaugă şi costurile de transport, manipulare şi depozitare.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv