Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Din 15 mai se elimină mască în exterior și carantina de noaptea / Agenţii comerciali revin la programul liber /   

Breaking News:

Salarii mărite pe furiş la Finanţe, ANAF, Mari Contribuabili şi Achiziţii Publice

Unii au noroc în viaţă şi au ajuns bugetari cu serviciu sigur la stat, dar dacă lucrează la Ministerul Finanţelor, ANAF, Mari Contribuabili și Achiziții Publice, nu numai că au din start salarii mari, dar vor câştiga de acum încă 22%, în medie, la leafă. Sunt însă şi majorări de 70%.

teodorovici_2_0
“Discotecarul” de la Finanţe, botezat aşa de Băsescu

Un comunicat al MFP anunţă că majorarea a fost deja operată la rectificarea bugetului fără ca declaraţii în acest sens să fie făcute de ministrul Orlando Teodorovici, după şedinţa Guvernului din 23 octombrie.

Acum, argumentează printr-un comunicat că există “riscuri care pot interveni în lipsa unei salarizări corespunzătoare” a angajaţilor din Finanţe.

“În corelație cu atribuțiile și complexitatea lucrărilor de la nivelul MFP, ANAF, Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, ANAP, pe de o parte, și riscurile care pot interveni în lipsa unei salarizări corespunzătoare a acestora, pe de altă parte, prin OUG nr. 47/ 2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 și unele măsuri bugetare s-a instituit acordarea personalului din cadrul MFP, ANAF, Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili și ANAP a unei majorări salariale similare celei prevăzute la art. 2 alin.(1) din Legea nr.490/2004, cu modificările și completările ulterioare”, se menționează în comunicat.

Justificarea: Egalizare cu salariaţii din MFE

Potrivit MFP, “activitățile complexe din instituțiile menționate precum și imperativul asigurării unei stabilități a personalului specializat din cadrul acestora” justifică acordarea unei majorări salariale prin acordarea unui număr de 25 de clase de salarizare succesive.

“Acordarea acestei majorări salariale este de natură să creeze o salarizare similară cu personalul din cadrul Ministerului Fondurilor Europene (MFE), care are atribuții în domeniul gestionării fondurilor europene nerambursabile, dată fiind complexitatea similară a activităților desfășurate și care, în prezent beneficiază de până la 25 de clase de salarizare succesive față de clasa deținută, conform Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, cu modificările și completările ulterioare”, se mai arată în comunicat.

În plus, o egalizare a salarizării între aceste instituții publice este necesară “deoarece nu trebuie să existe o diferență între cele doua categorii de bugete, național și cel al Uniunii Europene, si nici între activitățile aferente funcțiilor acestor instituții publice”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv