Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

“Statul nu vrea privatizări prin bursă pentru că încă se gândeşte la şpăgi”

Dan Paul, președintele Asociației Brokerilor din România, a declarat astăzi, la o conferinţă privind impactul Codului Fiscal asupra IMM-urilor, că “statul nu vrea privatizări prin bursă pentru că încă se gândește la șpăgi”.

bani, lei 10-Jean-Mihai PALSU
foto: Jean-Mihai Pâlşu

“Privatizările prin bursă elimină orice urmă de îndoială asupra procesului, companiile devin transparente, sunt evitate scurgerile de bani, statul încasează în mod corect impozitele, iar societatea privatizată nu poate fi sifonată”, a precizat el.

Pe de altă parte, Dan Paul spune că și Bursa de la București are o problemă legată de volumul redus de tranzacționare, astfel că este nevoie de atragerea investitorilor pe bursă, inclusiv a antreprenorilor de tipul IMM-urilor.

Numai 25% din privatizări au supravieţuit 

Președintele Asociației Naționale a Antreprenorilor, Cristina Chiriac, a arătat că rata de succes a privatizărilor în România a fost sub 25% în perioada postdecembristă. Potrivit unei analize a asociației, în perioada 1990 – 2014, inclusiv, au fost vândute 7.726 de societăți de stat iar peste 2 milioane de locuri de muncă au fost pierdute.

În acest context, reprezentanta antreprenorilor susține că IMM-urile ar trebui să preia responsabilitatea socială de a absorbi personalul disponibilizat din instituțiile de stat – însă acesta continuă să fie neglijat de autorități. “Durerea cea mai mare este că sectorul IMM este lăsat în permanență pe ultimul plan”, a insistat Cristina Chiriac.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv